Carrièreperspectieven

De baankansen van afgestudeerden van dit programma zijn uitstekend; 98% vindt binnen enkele maanden een baan binnen het eigen vakgebied. Dit kan zowel binnen de apotheekpraktijk zijn als daarbuiten (denk aan overheid, farmaceutische industrie, onderwijs of onderzoek/academia).  

Naar de arbeidsmarkt

Het merendeel van de afgestudeerden (circa 70%) is werkzaam in de gezondheidszorg, als gevestigde of tweede apotheker in een openbare- of ziekenhuisapotheek. Anderen zijn werkzaam in de industrie, bij de overheid, of als docent. 

Academische carrière 

Als apotheker kun je onderzoek gaan doen aan universiteiten, in onderzoekscentra en in de farmaceutische industrie in zowel binnen- als buitenland. 

Mogelijke onderwerpen zijn: 

  • onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen 
  • het vinden van nieuwe aangrijpingspunten in het lichaam voor geneesmiddelen 
  • ontwikkeling van nieuwe toedieningsvormen 
  • de manier waarop patiënten geneesmiddelen gebruiken 
  • de werkzaamheid en de veiligheid van een geneesmiddel

Hulp bij arbeidsmarktoriëntatie

Het volgen van coschappen draagt bij tot de oriëntatie op de arbeidsmarkt. Naast deze coschappen in de openbare en ziekenhuisapotheek kun je tijdens je keuzestage ook kennismaken met functies in andere farmaceutische organisaties.

Career Services

UU Career Services biedt sollicitatietrainingen en cursussen die je helpen oriënteren op de arbeidsmarkt. Hoe schrijf je bijvoorbeeld een effectieve sollicitatiebrief, en hoe voer je een succesvol sollicitatiegesprek? Ga voor meer informatie over loopbaanbegeleiding naar UU Career Services voor Nederlandse studenten of naar UU Career Services voor buitenlandse studenten.

UU Carrièredag

Elk jaar organiseert de Universiteit Utrecht de Carrièredag. Op deze dag ontmoeten studenten en bedrijven elkaar. Je kunt deelnemen aan workshops en trainingen en kennismaken met recruiters op de bedrijvenmarkt. Je kunt ook een sollicitatietraining volgen of je cv laten checken door een deskundige.