Studentbegeleiding

De Universiteit Utrecht wil ervoor zorgen dat al haar studenten zonder belemmeringen en met succes een opleiding kunnen volgen. Of je nu een functiebeperking hebt, aan topsport doet, je studievaardigheden wilt vergroten, of gewoon een extra steuntje in de rug kunt gebruiken, we bieden allerlei vormen van begeleiding aan:

Studieadviseur

Iedere opleiding heeft een studieadviseur, die je bijvoorbeeld kan informeren over onderwijs- en examenregelingen, het bindend studieadvies (BSA) en de gang van zaken rond het afstuderen. Als je te maken hebt met persoonlijke problemen of bijzondere familieomstandigheden, neem dan altijd eerst contact op met je studieadviseur. De contactgegevens van de studieadviseur vind je op de pagina’s van je opleiding. De studieadviseur kan je ook doorverwijzen naar andere begeleiders.

Studentenpsycholoog

Studentenpsychologen helpen je bij het oplossen van studeerproblemen en persoonlijke problemen die je studievoortgang in de weg staan.

Studentendecaan

Als je vragen hebt over zaken die je studie overstijgen, zoals studiefinanciering en wettelijke of universitaire regelingen kun je terecht bij een studentendecaan van Studentenservice.

Career Officer

De career officer is goed op de hoogte van de arbeidsmarkt voor academici. Je kunt hier  terecht voor een persoonlijk advies of een training.

Trainingen

Er worden aan de UU diverse trainingen aangeboden op het gebied van studievaardigheden, persoonlijke problemen, etc. 

Meer informatie over begeleiding en advies

Op de studentensite vind je gedetailleerde informatie over Begeleiding en advies.