Ervaar de opleiding

Student Rebecca neemt je mee door de Utrechtse binnenstad

Er zijn verschillende mogelijkheden om een eerste indruk te krijgen van Rechtsgeleerdheid. Je kan een open dag bezoeken of je opgeven voor een meeloopdag. Daarnaast kan je ook de ervaringen van studenten lezen die zelf de opleiding volgen.

Kom naar de open dag

Tijdens de open dagen in november en maart kun je uitgebreid kennismaken met Rechtsgeleerdheid. Zo is er een informatiemarkt en zijn er diverse voorlichtingsrondes. Bijvoorbeeld over studeren of over de overgang van het hbo. Ook zijn er speedcoaches en kun je mee doen aan een tour door het gebouw.

Wanneer?

De volgende Bachelor Open Dagen waar je kunt kennismaken met deze opleiding zijn op:

  • Woensdag 16 oktober (online)
  • Zaterdag 16 november (op locatie)

Ongeveer 2.5 week van tevoren maken we het programma bekend.

Houd mij op de hoogte voor 16 oktober (online)
Houd mij op de hoogte voor 16 november

Studenten volgen een hoorcollege in een collegezaal.

Kom een dag meelopen

Weet je na de open dag (bijna) zeker dat Rechtsgeleerdheid in Utrecht iets voor jou is? Geef je dan op voor een meeloopdag. Tijdens deze dag ga je zelf aan de slag met het oplossen van een casus, zie je de lokalen waar je les krijgt en bezoek je de studievereniging JSVU. Tussendoor is er ook de kans om te praten met studenten om te kijken of de studie bij jou past. 

Voor wie?

Je kunt je aanmelden voor een meeloopdag als je in 5 of 6 vwo zit of hbo doet. Als je je aanmeldt, ontvang je een uitnodiging voor de eerstvolgende meeloopdag. Als je nog vragen hebt over de meeloopdag, dan kun je mailen naar meeloopdagen.rgl@uu.nl.

Wanneer?

De meeloopdagen worden georganiseerd van oktober tot en met april.

Locatie

Janskerkhof 2-3

Meld je aan voor een meeloopdag

Utrecht Law College

Denk je dat het Utrecht Law College (ULC) jou meer te bieden heeft? Bekijk dan informatie over de ULC meeloopdag


Studievereniging

De opleiding Rechtsgeleerdheid in Utrecht heeft zeven studieverenigingen. Een studievereniging is verbonden aan de opleiding. Daar ontmoet je mensen met dezelfde studieachtergrond. Er is de algemene studievereniging (de JSVU) en studieverenigingen binnen een bepaald rechtsgebied (zie het overzicht hieronder). De activiteiten die ze organiseren variëren van studiegerichte activiteiten (zoals symposia, bedrijfsbezoeken en bedrijvendagen) tot sociale activiteiten (zoals ontmoetingen en feesten). 


Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten weten natuurlijk als geen ander waarom Rechtsgeleerdheid een goede keuze is. Hieronder lees je waarom zij voor Rechtsgeleerdheid hebben gekozen en wat de studie zo uniek maakt. 

Eén van de belangrijkste redenen waarom ik deze studie zo leuk vind, is de grote keuzevrijheid die je krijgt binnen de bachelor.

Student Merle