Ervaar de opleiding

Er zijn verschillende mogelijkheden om een eerste indruk te krijgen van Rechtsgeleerdheid. Je kan een open dag bezoeken of je opgeven voor een meeloopdag. Daarnaast kan je ook de ervaringen van studenten bekijken die zelf de opleiding volgen.

Kom naar de open dag

Tijdens de Open Dagen in november en maart kun je uitgebreid kennismaken met Rechtsgeleerdheid. Zo zijn er diverse voorlichtingsrondes en een informatiemarkt. 

Volgende Bachelor Open Dagen

Wil je weten of een bacheloropleiding aan de Universiteit Utrecht iets voor jou is? Bezoek onze Bachelor Open Dagen op vrijdag 10 maart (online) en/of zaterdag 11 maart (op locatie). Lees meer over de Bachelor Open Dagen in maart

motionmailapp.com

Herinner mij

De (verplichte) inschrijving voor de Bachelor Open Dagen opent 2,5 week van tevoren. Klik op de onderstaande knoop en we informeren je zodra je je kunt aanmelden:

Herinner mij

Studenten volgen een hoorcollege in een collegezaal.

Een dag meelopen

Weet je na de Open Dag (bijna) zeker dat Rechtsgeleerdheid in Utrecht iets voor jou is? Geef je dan op voor een meeloopdag. Tijdens deze dag ga je zelf aan de slag met het oplossen van een casus, zie je de lokalen waar je les krijgt en bezoek je de studievereniging JSVU. Tussendoor is er ook de kans om te praten met studenten om te kijken of de studie bij jou past. 

Voor wie?

Je kunt je aanmelden voor een meeloopdag als je in 5 of 6 vwo zit of hbo doet. Als je je aanmeldt, ontvang je een uitnodiging voor de eerstvolgende meeloopdag. Als je nog vragen hebt over de meeloopdag, dan kun je mailen naar student Richard Plomp (r.m.plomp@uu.nl).

Wanneer?

De meeloopdagen worden georganiseerd van september tot en met april.

Locatie

Janskerkhof 2-3

Meld je aan voor een meeloopdag

Utrecht Law College

Denk je dat het Utrecht Law College (ULC) jou meer te bieden heeft? Bekijk dan informatie over de ULC meeloopdag


Studievereniging

De opleiding Rechtsgeleerdheid in Utrecht heeft zeven studieverenigingen. Een studievereniging is verbonden aan de opleiding. Daar ontmoet je mensen met dezelfde studieachtergrond. Er is de algemene studievereniging (de JSVU) en studieverenigingen binnen een bepaald rechtsgebied (zie het overzicht hieronder). De activiteiten die ze organiseren variëren van studiegerichte activiteiten (zoals symposia, bedrijfsbezoeken en bedrijvendagen) tot sociale activiteiten (zoals ontmoetingen en feesten). 


U-Talent Masterclasses

Zit je in de bovenbouw van het vwo en ben je op zoek naar extra verdieping? Dan kun je masterclasses volgen bij de Universiteit Utrecht. Masterclasses kunnen helpen bij je studiekeuze of profielwerkstuk. Masterclasses bestaan uit een mengeling van praktisch werk, colleges en/of excursies, waarbij:

  • Je 1 of 2 dagen diep op een bepaald onderwerp in gaat 
  • Je scholieren ontmoet met dezelfde interesse 
  • Je de universiteit ontdekt 
U-Talent Masterclasses

Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten weten natuurlijk als geen ander waarom Rechtsgeleerdheid een goede keuze is. Hieronder lees je waarom zij voor Rechtsgeleerdheid hebben gekozen en wat de studie zo uniek maakt. 

Eén van de belangrijkste redenen waarom ik deze studie zo leuk vind, is de grote keuzevrijheid die je krijgt binnen de bachelor.

Merle Buter, student Rechtsgeleerdheid