Zaalverhuur

De Universiteit Utrecht gebruikt het Academiegebouw voor diploma-uitreikingen, promoties, oraties, afscheidscolleges en andere plechtigheden.
U kunt in het Academiegebouw zalen reserveren voor conferenties, vergaderingen, diners en recepties. Er zijn kamers en zalen beschikbaar voor 6 tot 300 personen. U kunt ook zalen reserveren in de Faculty Club

Zaalverhuur

U kunt bij ons diverse zalen huren. Elke zaal heeft zijn eigen historie. Spreekt een zaal u aan? Klik dan op 'meer informatie'. Om een zaal in het Academiegebouw te huren voor een vergadering, diner of receptie kunt u contact opnemen met Bureau Reserveringen, (030) 253 8254 of via reserveringen.academiegebouw@uu.nl.

Voor uitgebreide informatie over de zalen en tarieven verwijzen wij naar het zalenoverzicht. Op de verhuur van onze zalen zijn de huurvoorwaarden van de Universiteit Utrecht van toepassing.

Aula

Aula van het Academiegebouw
Personen: tot 300

In deze zaal werd in 1579 de Unie van Utrecht getekend, het begin van de Nederlandse Staat. 

Meer informatie.

 

Johanna Westerdijkkamer

Personen: tot 60

Johanna Westerdijk (1883-1961) was als biologe verbonden aan de Universiteit Utrecht. Zij werd in 1917 de eerste vrouwelijke hoogleraar in Nederland. 

Meer informatie.

Zaal 1636

Personen: tot 100

De naam van de zaal verwijst naar het stichtingsjaar van de Utrechtse universiteit. Op de schouw zijn afgebeeld Van der Hoolck en Van Velthuisen, burgemeesters van de stad Utrecht in 1636. 

Meer informatie.

 

Belle van Zuylenzaal

Personen: tot 75

Belle van Zuylen (1740-1805) was een vooraanstaand Europees schrijfster, ook bekend als Madame de Charrière. Zij studeerde in Utrecht. 

Meer informatie.

 

Senaatszaal

Senaatszaal van het Academiegebouw
Personen: tot 175

De Senaat was vroeger de raad van hoogleraren. Deze vergaderde hier. De zaal toont één van de meest uitgebreide reeksen professorenportretten in Nederland uit verschillende eeuwen. 

Meer informatie.

C.W. Opzoomerkamer

C.W. Opzoomerkamer van het Academiegebouw
Personen: tot 20

Cornelis W. Opzoomer (1821-1892) was van 1846 tot 1889 hoogleraar wijsbegeerte in Utrecht. Hij was de eerste die zijn inaugurele rede niet in het Latijn maar in het Nederlands uitsprak. 

Meer informatie.

G.W. Kernkampkamer

G.W. Kernkampkamer van het Academiegebouw
Personen: tot 16

Gerhard W. Kernkamp (1864-1943) was historicus en van 1903 tot 1935 hoogleraar algemene en vaderlandse geschiedenis na de Middeleeuwen en politieke aardrijkskunde. Hij schreef in 1936 de geschiedenis van de universiteit. 

Meer informatie.

Röellkamer

Röellkamer van het Academiegebouw
Personen: tot 20

Jhr.mr. Joan Röell (1844-1914) was lid en van 1898 tot 1914 ook president van het curatorium van de universiteit, vroeger het hoogste bestuursorgaan van de universiteit. 

Meer informatie.

Maskeradezaal

Personen: tot 100

Maskerade verwijst naar de vroegere gewoonte onder studenten om verkleedoptochten te houden bij lustra. 

Meer informatie.

Huiskamer (Faculty Club)

Personen: tot 45

De Huiskamer van de Faculty Club is een aantrekkelijke ontmoetingsplaats voor leden van de Utrechtse universitaire gemeenschap en hun gasten.

Meer informatie.

Kanunnikenzaal (Faculty Club)

Personen: tot 50

De Kanunnikenzaal is vernoemd naar de vroegere bewoners van het gebouw aan Achter de Dom 7. 

Meer informatie.

Sterrecamer (Faculty Club)

Personen: tot 20

De Sterrecamer ligt op de eerste verdieping van de karakteristieke Middeleeuwse toren van de Faculty Club.

Meer informatie.

Torenkamer (Faculty Club)

Personen: tot 10

De Torenkamer werd gebruikt als cel ten behoeve van het ‘gijzelen’ van verdachten. 

Meer informatie.

Zaalopstellingen

Er zijn per zaal verschillende opstellingen mogelijk. Elke opstelling heeft een maximale capaciteit. Bekijk de opstellingen hieronder.

Opstellingen van het Academiegebouw