Coronavirus: stand van zaken 

Update: vanwege de coronamaatregelen zijn nieuwe reserveringen beperkt mogelijk. Academische plechtigheden, zoals promoties kunnen vanaf 26 april in hybride vorm of online plaatsvinden. Meer informatie vind je op: coronavirus - congressen & bijeenkomsten

De medewerkers van het Bureau Reserveringen zijn het beste bereikbaar via e-mail. De pedel neemt reserveringen voor promoties aan via 030-253 82 59 of pedel@uu.nl.

Meer informatie over het coronavirus

Het Academiegebouw aan het Domplein is het hart en het gezicht van de Universiteit Utrecht. De Aula is het oudste deel van het pand en dateert uit 1462. In 1579 werd hier de Unie van Utrecht ondertekend, die beschouwd wordt als het begin van de Nederlandse staat. Tegenwoordig wordt het gebruikt voor academische plechtigheden zoals diploma-uitreikingen, promoties en oraties en is het een huis voor debat, lezing en conferentie. Jaarlijks trekt het Academiegebouw tussen de honderd- en tweehonderdduizend bezoekers. Zoekt u een bijzondere locatie in het hart van Utrecht? Bekijk onze zalen voor de mogelijkheden.