Summerschool Junior week 1

Het programma van Summerschool Junior 2019 is op dit moment volop in ontwikeling. Bekijk hieronder de programma's die op dit moment al bekend zijn. Deze pagina wordt komende weken verder aangevuld.

Freudenthal Instituut

Hoe maak je een les leuker voor kinderen? Het Freudenthal Instituut houdt zich bezig met het onderwijs voor wiskunde en natuurwetenschappen. De kinderen gaan zelf een bestaand programma uit een bekend wetenschapsmuseum verbeteren!

Geowetenschappen

Als je door Nederland rijdt, zie je overal verschillende landschappen. In het programma van Geowetenschappen onderzoeken de kinderen hoe een landschap ontstaat en door de tijd heen verandert.

Copernicus Instituut

Het Copernicus Instituut onderzoekt hoe wetenschap kan bijdragen aan een duurzame samenleving. Tijdens het programma gaan kinderen onderzoeken welke dieren in de sloten en vijvers van de Botanische Tuinen leven. Vissen maar!

TerInfo: terrorisme bespreken met elkaar

Op televisie en in kranten lees je vaak over terrorisme, maar hoe moeten we omgaan met die vreselijke gebeurtenissen en wat betekenen ze? Tijdens dit programma bespreken we samen op een interactieve en verantwoorde manier de thema’s terrorisme, politiek geweld, polarisatie en radicalisering met elkaar en gaan we actief aan de slag met verschillende casussen.

Summerschool Junior 2018 Diergeneeskunde
Summerschool Junior op bezoek bij de boerderij van Diergeneeskunde