Summerschool Junior week 1

Momenteel wordt hard gewerkt aan de onderwerpen, daardoor kan de inhoud van de programma’s in de komende weken nog wat veranderen.

Basisschool week 1 (16 t/m 19 juli 2018)
Diergeneeskunde

Hoe herkent een dierenarts een ziek dier? In de stal ontdekken de kinderen waar een veearts allemaal op let bij het onderzoeken van een koe. Daarna worden de laarzen omgeruild voor een labjas om in het laboratorium onderzoek te doen aan melk: komt die van een gezonde of een zieke koe?

DNA-lab

Waarom smullen sommige kinderen van spruitjes, terwijl andere kinderen ze liever niet op hun bord zien? Dat heeft te maken met je DNA! In het DNA-lab onderzoeken de kinderen hoe het kan dat de ene persoon wel een bittere smaak proeft en andere mensen juist niet. Dit alles wordt in praktijk gebracht door het testen van het eigen DNA!

Freudenthal Instituut

Het Freudenthal Instituut houdt zich bezig met het onderwijs voor wiskunde en natuurwetenschappen. Tijdens het programma onderzoeken de kinderen hoe ze een natuurwetenschappelijk vak leuker kunnen maken.

Geowetenschappen

Als je door Nederland rijdt, zie je overal verschillende landschappen. In het programma van Geowetenschappen onderzoeken de kinderen hoe een landschap ontstaat en door de tijd heen verandert.

Psychologie

Nieuw dit jaar is een programma over psychologie. We houden nog even geheim wat je precies gaat leren!

Copernicus Instituut

Een andere nieuwkomer is het Copernicus Instituut. Bij het Copernicus Instituut wordt onderzoek gedaan naar duurzame ontwikkeling. Tijdens het programma onderzoeken de kinderen de biodiversiteit van de sloten op de Uithof. Welke dieren leven in het water en wat zijn de verschillen tussen de sloten?

Summerschool Junior bij diergeneeskunde