Programma

Elk groepje deelnemers doorloopt tijdens Summerschool Junior verschillende programma’s. Bekijk hieronder hoe het programma van Summerschool Junior 2021 eruitzag.

Botanische Tuinen/Copernicus Instituut

In dit programma onderzoek je wat voor dieren en planten er in de vijvers en sloten van de Botanische Tuinen allemaal leven.  

Utrecht Time Machine

Veel gebouwen van de Universiteit Utrecht staan op het Utrecht Science Park. Ook de Botanische Tuinen, waar het programma van Summerschool Junior plaatsvindt. Weet jij hoelang het Utrecht Science Park al bestaat, of wat het oudste gebouw is? Tijdens dit programma ontdek en onderzoek je de geschiedenis van het Utrecht Science Park.

DNA-Lab

Iedereen is anders. Dat komt doordat iedereen ander DNA heeft. In dit programma ontdek je wat DNA precies is en waarom het belangrijk is. Ook kom je erachter welke genen invloed hebben op welke kenmerken (bijvoorbeeld je oogkleur).

Kunstgeschiedenis

Weet jij eigenlijk wat er allemaal achter een schilderij schuilt? In dit programma ontdek je de verassingen van kunst en ga je creatief aan de slag met bloemen, kleuren en verf.

TerInfo

De onderzoekers van TerInfo onderzoeken wat jongeren en kinderen weten, jullie gaan ze helpen met het onderzoek! Je leert interviewen, data analyseren en resultaten presenteren.