Summerschool Junior Programma

Tijdens Summerschool Junior 2020 maakten de deelnemers kennis met verschillende onderzoeken en faculteiten van de Universiteit Utrecht. Bekijk het programma hieronder.

Het programma

Botanische Tuinen

Een Schotse botanicus heeft jouw hulp nodig! Tijdens zijn wereldreis heeft hij een plantensoort ontdekt, maar hij weet niet welke... Het is jouw taak te ontdekken hoe deze plant eruitziet, wat haar functie is en hoe ze zich verspreidt. Ook ontdek je of je zelf een beetje groene vingers hebt.

Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling

Het klimaat is aan het veranderen: zomers worden warmer en droger. Winters worden zachter en tussendoor kan er opeens een plens water uit de lucht vallen. Hoe kun je hier het beste je tuin op aanpassen? Dat onderzoek je bij het programma van het Copernicus Instituut!

DNA-Lab

Iedereen is anders. Dat komt doordat iedereen ander DNA heeft. In dit programma ontdek je wat DNA precies is. Ook kom je erachter welke genen invloed hebben op welke kenmerken (je oogkleur bijvoorbeeld), en help je een professor met het oplossen van haar DNA-puzzel!

Future food

We maken elke dag heel veel keuzes. Denk maar aan het kiezen van kleding 's morgens of het beleg op je boterham. Sommige keuzes kun je sturen (beïnvloeden), bijvoorbeeld welk eten iemand kiest in de supermarkt. In dit programma ontdek jij hoe je voedselkeuzes van mensen kunt beïnvloeden en ga je dit zelf testen!

TerInfo

Bij het programma van TerInfo gaat het over het nieuws! Waar haalt het journaal of een nieuwswebsite hun nieuws vandaan? Met die vraag ga je aan de slag: tijdens het programma kruip jij in de rol van journalist bij een live persconferentie!