Over Summerschool Junior

Bij Summerschool Junior ontdekken kinderen hoe leuk wetenschap is! Deze zomervakantie krijgen kinderen uit groep 5 t/m 8 de kans om kennis te maken met wetenschappelijk onderzoek en de universiteit.

Grote Wetenschapsdag 2019

Summerschool Junior wordt twee keer georganiseerd: week 1 van maandag 19 t/m woensdag 21 juli en week 2 van maandag 26 juli t/m woensdag 28 juli. Het volledige programma van Summerschool Junior vindt plaats in de prachtige Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht, op het Utrecht Science Park. We betrekken de tuin zoveel mogelijk in het programma.

Drie dagen lang doen de deelnemers zélf onderzoek. Ze kruipen bijvoorbeeld in de huid van een journalist bij een persconferentie en helpen een professor om een DNA-code te ontrafelen! Er is volop ruimte en tijd om te spelen en nieuwe vrienden te maken. De kinderen worden begeleid door studenten van de Universiteit Utrecht.

Inschrijven

De inschrijvingen voor Summerschool Junior openen op maandag 19 april om 08:00. De deelnamekosten bedragen € 125,- per week. Deze kosten worden bij de inschrijving direct overgemaakt via iDEAL. Programma's, materialen en limonade zijn bij deze kosten inbegrepen. Lunch moet zelf worden meegebracht. 

Juniorbeurzen

Met het diverse programma van Summerschool Junior wil de Universiteit Utrecht kinderen al vroeg laten kennismaken met wetenschap en onderzoek doen. Leerlingen uit groep 5 t/m 8 die graag willen deelnemen aan Summerschool Junior maar niet over voldoende financiële middelen beschikken, komen in aanmerking voor een juniorbeurs. Met een juniorbeurs kan een kind gratis meedoen aan Summerschool Junior. Lees hier meer over onze juniorbeurzen.

Rondom het coronavirus

In de voorbereiding en uitvoering van het programma houden we rekening met de geldende maatregelen rondom het coronavirus. Mocht Summerschool Junior onverhoopt niet op locatie kunnen doorgaan, dan bieden we een alternatief (digitaal) programma. Je krijgt in dit geval een deel van het inschrijfgeld terug.