Veelgestelde vragen

Wanneer is Summerschool Junior?

Summerchool Junior is in 2020 van 20 t/m 23 juli en 27 t/m 30 juli. In april 2020 openen de inschrijvingen op deze website.

Hoe ziet het programma van Summerschool Junior eruit?

Summerschool Junior begint elke dag om 9.30 uur en is weer afgelopen om 16.30 uur. De kinderen kunnen worden gebracht vanaf 9.00 uur en opgehaald tot 17.00 uur. 

Afgezien van maandag, zien de dagen er hetzelfde uit: 's morgens volgen de deelnemers twee verschillende programma's, en 's middags ook. 

Waar vindt Summerschool Junior plaats?

Het grootste gedeelte van Summerschool Junior vindt plaats op het Utrecht Science Park (USP). De programma's worden gegeven in verschillende gebouwen op het USP. Daarnaast krijgen de deelnemers een thuishonk toegewezen; een klaslokaal waar ze worden gebracht, gehaald en met hun eigen groep lunchen.

De programma's van Sonnenborgh en het Universiteitsmuseum zijn in de binnenstad van Utrecht. De deelnemers worden daar met hun begeleiders met touringcars heengebracht. 

Wat kost Summerschool Junior?

Summerschool Junior kost € 175,- per kind per week. Deze kosten worden bij de inschrijving direct overgemaakt via iDEAL. Alle programma's en materialen zijn bij deze kosten inbegrepen. Ook krijgen de kinderen tijdens de kleine pauzes limonade en koekjes. De lunch moet zelf worden meegebracht.

Mijn kind heeft al vaker meegedaan met Summerschool Junior. Kan hij/zij nog een keer meedoen?

Summerschool Junior heeft drie verschillende programma's. De basisschoolprogramma’s van week 1 en week 2 verschillen van elkaar. Ze zijn wel deels gelijk aan de programma's van vorig jaar. Als jouw kind vorig jaar meedeed aan week 1, adviseren wij om hem/haar nu in te schrijven voor week 2. De Advanced Edition is voor middelbare scholieren en extra uitdagend. 

Kan mijn kind samen met een vriendje/vriendinnetje ingedeeld worden?

Dat kunnen wij helaas niet garanderen om praktische redenen. We hopen op je begrip hiervoor! Gelukkig zien we elk jaar heel veel nieuwe vriendschappen ontstaan, we investeren dan ook veel in kennismakingsspelletjes.

Is Summerschool Junior geschikt voor hoogbegaafde kinderen?

Het programma van Summerschool Junior is geschikt voor alle kinderen. Doordat er veel begeleiders zijn, kan het programma voor ieder kind echter iets makkelijker of moeilijker gemaakt worden. Summerschool Junior is dus zeker ook geschikt voor hoogbegaafde kinderen, des te meer omdat er materialen gebruikt worden die op school niet beschikbaar zijn en er andere onderwerpen dan op school aan bod komen. Summerschool Junior is echter zeker niet alleen voor hoogbegaafde kinderen bedoeld.

Kunnen (hoogbegaafde) kinderen ingedeeld worden in een hogere groep?

Het is niet mogelijk om een (hoogbegaafd) kind in een hogere groep in te delen. Zit jouw kind op dit moment in groep 5 of 6, dan komt hij/zij bij Summerschool Junior in dezelfde groep terecht. Hetzelfde geldt voor groep 7 en groep 8. Alleen kinderen die dit schooljaar in de brugklas of tweede klas van de middelbare school zitten, mogen meedoen aan de Advanced Edition. Doordat er veel begeleiders zijn, kan het programma voor ieder kind echter iets makkelijker of moeilijker gemaakt worden.

Mijn kind zit in groep 4. Mag hij/zij meedoen aan Summerschool Junior?

Summerschool Junior is voor kinderen die op dit moment in groep 5 t/m 8 zitten, of in de 1e of 2e klas van de middelbare school. Kinderen die pas na de zomer naar groep 5 gaan, kunnen niet meedoen. Hierop maken wij geen uitzonderingen.

Mijn vraag staat hier niet tussen. Wat nu?

Neem contact met ons op via summerschooljunior@uu.nl.