Summerschool Junior voorbeeldprogramma

Bekijk hieronder hoe het programma van week 1 voor het basisonderwijs eruitzag in 2018.

Diergeneeskunde

Hoe herkent een dierenarts een ziek dier? In de stal ontdekken de kinderen waar een veearts allemaal op let bij het onderzoeken van een koe. Daarna worden de laarzen omgeruild voor een labjas om in het laboratorium onderzoek te doen naar botbreuken bij grote gezelschapsdieren.

DNA-lab

Waarom smullen sommige kinderen van spruitjes, terwijl andere kinderen ze liever niet op hun bord zien? Dat heeft te maken met je DNA! In het DNA-lab onderzoeken de kinderen hoe het kan dat de ene persoon wel een bittere smaak proeft en andere mensen juist niet. Dit alles wordt in praktijk gebracht door het testen van het eigen DNA!

Freudenthal Instituut

Hoe maak je de les leuker voor kinderen? Het Freudenthal Instituut houdt zich bezig met het onderwijs voor wiskunde en natuurwetenschappen. De kinderen gaan zelf een bestaand programma uit een bekend wetenschapsmuseum verbeteren!

Geowetenschappen

Als je door Nederland rijdt, zie je overal verschillende landschappen. In het programma van Geowetenschappen onderzoeken de kinderen hoe een landschap ontstaat en door de tijd heen verandert.

Psychologie

Voor veel producten uit de supermarkt wordt reclame gemaakt. Bij het programma van psychologie onderzoeken de kinderen hoe reclame de keuze van de consument beïnvloedt. Welke reclame verkoopt het best?

Copernicus Instituut

Het Copernicus Instituut onderzoekt hoe wetenschap kan bijdragen aan een duurzame samenleving. Tijdens het programma gaan kinderen onderzoeken welke dieren in de sloten en vijvers van de Botanische Tuinen leven. Vissen maar!

Summerschool Junior 2018 Diergeneeskunde
Summerschool Junior op bezoek bij de boerderij van Diergeneeskunde