Summerschool Junior - Advanced Edition

Momenteel wordt hard gewerkt aan de onderwerpen, daardoor kan de inhoud van de programma’s in de komende weken nog wat veranderen.

Programma Advanced Edition
Biomedische Wetenschappen

Je hoort er vaak over in het nieuws: er is een tekort aan donororganen. Hoe kunnen we dit probleem op een duurzame manier oplossen? En wat is er allemaal nodig om een kunstmatig orgaan te ontwerpen?

Biomimicry

Kijken naar de natuur om menselijke problemen op een duurzame manier op te lossen: dat is biomimicry. Denk aan stoelen en kleren gemaakt van schimmels, of gestroomlijnde hogesnelheidstreinen gebaseerd op de snavel van een ijsvogel. Kortom, de natuur heeft oneindig veel coole ideeën waar we veel van kunnen leren! 

Culturele Antropologie

Cultuur, natuur en duurzaamheid komen samen in dit programma. Welke rol spelen menselijke relaties en sociale problemen bij een natuurramp?

Copernicus Instituut

Nieuwkomer dit jaar is het Copernicus Instituut. Bij het Copernicus Instituut wordt onderzoek gedaan naar duurzame ontwikkeling. Waar het programma precies over gaat houden we nog even geheim, maar we kunnen al wel zeggen dat er veel energie in zal worden gestoken!

Filosofie

Bij dit programma word je uitgedaagd om te denken als een echte filosoof en ga je met moeilijke dilemma’s rondom duurzaamheid aan de slag. Hoe kun je door na te denken problemen oplossen?

Scheikunde

Er wordt heel veel plastic gebruikt in onze maatschappij. Probleem: de grondstof voor plastic raakt op. Bovendien is plastic heel slecht voor het milieu. Bij dit programma doe je onderzoek naar alternatieve grondstoffen, en waar die allemaal te vinden zijn. Maar ook wordt er ingegaan op het controleren van je experimenten; hoe weet je nou of de uitkomst van je experiment echt is, wat jij denkt dat het is?

Geheim...

We houden nog even geheim wat het zevende programma voor de Advanced Edition van Summerschool Junior is. In de komende weken zal duidelijk worden wat het onderwerp is!