Voorlichtingsactiviteiten

De Universiteit Utrecht organiseert meerdere keren per jaar zowel open dagen als voorlichtingen voor geïnteresseerden in een carrière in het voortgezet onderwijs. Overweeg jij een loopbaan in het onderwijs? Bezoek dan de Master's Open Day of een van de voorlichtingen! Ook kun je je aanmelden om een dag(deel) mee te lopen in een klas of in een vragenuur met een student al je vragen over het leraarschap en de opleiding stellen. Wij nodigen je graag uit om je aan te melden voor een van de onderstaande voorlichtingsactiviteiten.

Voorlichting 11 december 2023

Ben jij geïnteresseerd in een loopbaan in het onderwijs? En ben jij benieuwd hoe een baan als leraar eruit ziet? Kom dan op maandag 11 december 2023 naar de voorlichtingsbijeenkomst over de Utrechtse  lerarenopleidingen op de campus van de Universiteit Utrecht!

Datum

Maandag 11 december 2023

Tijd

18:00 – 20:30 uur, ontvangst vanaf 17:30 uur

Locatie  

Marinus Ruppertgebouw, Utrecht Science Park  

Programma
Deze voorlichting is bedoeld om je te helpen in jouw keuzeproces bij het vinden van de juiste lerarenopleiding. Gedurende de avond zal er een plenaire voorlichting gegeven worden over de verschillende Utrechtse lerarenopleidingen. Ook studenten en/of alumni komen uitvoerig aan het woord. Zij delen graag hun ervaringen over de lerarenopleiding, het vak leraar, lesgeven, stagelopen en hun overwegingen bij het maken van hun keuze voor de opleiding. Na afloop van de plenaire bijeenkomst is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan o.a. studieadviseurs en na te praten met studenten. Zo ontdek je welke lerarenopleiding het beste bij jou past!

Lerarenopleidingen
Gedurende deze avond kun je alles te weten komen over de volgende opleidingen die de Graduate School of Teaching van de Universiteit Utrecht aanbiedt:

  • 2 jarige educatieve master
  • Leraar voorbereidend hoger onderwijs
  • Educatieve minor / module
  • Zij-instroom in Beroep-traject

Beleef de klas & loop mee met een van onze studenten! 

Heb jij altijd al willen ervaren hoe het is om voor de klas te staan? Ben je nieuwsgierig naar het leven van een leraar in het voortgezet onderwijs? De Universiteit Utrecht biedt jou de kans om gedurende een dag(deel) een kijkje te nemen in de klas van een van onze studenten! Dit is jouw kans om de interactie met en tussen leerlingen en de leraar te ervaren. Ook krijg je een indruk van de dynamiek in een klaslokaal en kun je beoordelen of het jou voldoening geeft om jouw kennis over een schoolvak met jongeren te delen. 
 
Wat kun je verwachten? 
'Beleef de klas' geeft jou de mogelijkheid om een dag(deel) met een leraar-in-opleiding mee te lopen in een klas in het voortgezet onderwijs (vmbo/havo/vwo). Ook is er uiteraard voldoende tijd om al je vragen te stellen over de lerarenopleiding en het vak van leraar. Zo ontdek jij in een dag of dit beroep en de lerarenopleiding bij jou past!

Aanmelding
Als je je via onderstaande button aanmeldt, gaan wij in overleg met jou en een van onze studenten op zoek naar een geschikte datum voor jouw bezoek aan een school en klas.

Master's Open Day - 9 februari 2024

Universiteit Utrecht organiseert twee keer per jaar een Master's Open Day. Naast voorlichting over dit masterprogramma krijg je de mogelijkheid om met docenten, studenten en/of alumni en studieadviseurs te spreken en al je vragen te stellen. De volgende Master's Open Day  vindt plaats op vrijdag 9 februari 2024