Voorlichtingsactiviteiten

De Universiteit Utrecht organiseert meerdere keren per jaar zowel open dagen als voorlichtingen voor geïnteresseerden in een carrière in het voortgezet onderwijs. Overweeg jij een loopbaan in het onderwijs? Bezoek dan de Master's Open Day of een van de voorlichtingen! Ook kun je je aanmelden om een dag(deel) mee te lopen op een school en kun je al je vragen over het leraarschap en de opleiding stellen. Wij nodigen je graag uit om je aan te melden voor een van de onderstaande voorlichtingsactiviteiten.

Beleef de klas & loop mee op een school! 

Wil jij eens ervaren hoe het is om voor de klas te staan? Ben je nieuwsgierig naar het leven van een leraar in het voortgezet onderwijs? De Universiteit Utrecht biedt jou de kans om een dag(deel) een kijkje te nemen op een van onze partnerscholen! Dit is jouw kans om de interactie met en tussen leerlingen en de leraar te ervaren. Ook krijg je een indruk van de dynamiek in een klaslokaal en kun je beoordelen of jij het leuk vindt om jouw kennis over een schoolvak met jongeren te delen.
 
Wat kun je verwachten? 
Beleef de klas geeft jou de mogelijkheid om een dag(deel) met een groepje van max. 5 geïnteresseerden op een van onze partnerscholen mee te kijken. Op deze dag loop je i.i.g. een les mee met een leraar(-in-opleiding) in een klas in het voortgezet onderwijs (vmbo/havo/vwo), bij het schoolvak waar jouw voorkeur naar uitgaat. Ook kun je bijvoorbeeld meekijken bij een intervisiemoment of het leernetwerk van de leraren-in-opleiding die op de school werken of stage lopen. Daarnaast is er voldoende tijd om al je vragen te stellen over de lerarenopleiding en het vak leraar.  Zo ontdek jij in één dag of dit beroep en de lerarenopleiding bij jou past!

Wij werken samen met de volgende scholen:

Aanmelden
Op dit moment kun je je niet meer aanmelden voor de meeloopdagen. In het nieuwe schooljaar (2024/2025) zullen wij opnieuw data voor meeloopdagen publiceren en wordt de inschrijving weer geopend. 

Vragen? 
Heb je vragen over Beleef de klas? Neem dan contact op via gst@uu.nl

Master's Open Day - 9 oktober 2024

Universiteit Utrecht organiseert twee keer per jaar een Master's Open Day. Naast voorlichting over dit masterprogramma krijg je de mogelijkheid om met docenten, studenten en/of alumni en studieadviseurs te spreken en al je vragen te stellen. De volgende Master's Open Day  vindt plaats op woensdag 9 oktober 2024.

Meer informatie