Onderwijs voor leraren

Graduate School of Teaching: ook na je opleiding!

De Graduate School of Teaching zorgt ook na je opleiding voor professionele bij- en nascholing en allerlei andere activiteiten die interessant zijn voor leraren in het voortgezet onderwijs. Zo bieden wij bij- en nascholing aan in de vorm van cursussen en organiseren wij regelmatig terugkerende lezingen over het leraarschap. Ook kun je met je vakgenoten deelnemen aan een van de vele vakdidactische netwerken in jouw vakgebied.

Lezingen

De Graduate School of Teaching organiseert jaarlijks een collegereeks van 4 colleges: Tussen Theorie en Praktijk in het voortgezet onderwijs. Tijdens deze colleges spreekt Erik Ex, docent geschiedenis en onderwijscolumnist Trouw, met wetenschappers en leraren die nieuwe inzichten verschaffen voor het dagelijks werk in de klas. Na de colleges is er altijd gelegenheid om bij te praten bij een borrel.

De lezingenreeks van collegejaar 2023/2024 is afgelopen. In het collegejaar 2024/2025 volgen er nieuwe lezingen met onder andere: Andreas Schleicher (OECD), de man achter PISA en Dominique Sluijsmans, gespecialiseerd in toetsing en bekend van de toetsrevolutie.

Meer informatie volgt. 

Cursussen

De Graduate School of Teaching biedt verschillende bij- en nascholingscursussen aan. Onderstaande cursusaanbod wordt regelmatig geactualiseerd.
 

Vakdidactische netwerken

Vak(didactische) netwerken zijn regionale netwerken van docenten waar zij elkaar ontmoeten en kennis en ervaringen uitwisselen. Zij vormen een laagdrempelige manier van professionalisering waarbij verbinding wordt gemaakt tussen de wetenschap en de praktijk, contacten worden gelegd met vakgenoten en de relatie met de universiteit in stand blijft. Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan een van de vak(didactische) netwerken? Kijk dan voor meer informatie op een van de volgende pagina’s:

Vragen?

Heb je vragen over cursussen, lezingen of andere activiteiten voor leraren die de Graduate School of Teaching organiseert?
Neem dan contact met ons op via Onderwijsvoorleraren.GST@uu.nl