Testimonials

Een absolute aanrader voor iedereen die wil werken in de sport

Pepijn Geldof

Een aantal jaar geleden ben ik afgestudeerd in de master Sportbeleid en Sportmanagement aan de USBO in Utrecht. Naast het studeren op de vaste lesdagen krijg je de kans om twee jaar lang stage te lopen in een sportorganisatie. Zelf heb ik dit gedaan als projectmedewerker bij Rotterdam Sportsupport. Dit is een organisatie die zich bezig houdt met de verenigingsondersteuning in de gemeente Rotterdam als één van de uitvoerende partijen van het sportbeleid. In mijn werkzaamheden ondersteunde ik bestuurders en vrijwilligers van sportverenigingen op verschillende thema’s. Erg mooi en leuk werk!

Het leukste aan de master vond ik de combinatie van leren en werken. Hetgeen wat je leert tijdens de colleges, zie je direct terug tijdens je werkzaamheden. Omdat je medestudenten ook in een sportorganisatie werken was het altijd interessant om tijdens de colleges ervaringen en werkzaamheden uit te wisselen. Er werden relevante casussen besproken vanuit de sportorganisatie en zo ontstond er  vaak een leuke discussie. Volgens mij was dit voor de docenten, met zoveel ervaring in de sportwereld, ook één van de leukste dingen van het les geven!

Tijdens de laatste fase van de master ga je aan de slag met het schrijven van een scriptie. Ik heb destijds onderzoek gedaan naar de veiligheid en acceptatie van LHBTI’ers bij Rotterdamse sportverenigingen. Het leuke en interessante hiervan is dat hierbij alle vakken van de master terugkomen en daarnaast kan je jouw eigen sportorganisatie helpen met het doen van een waardevol onderzoek.


Pepijn Geldof, MSc Sportbeleid en sportmanagement 


De master heeft sterk bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling

Aukje van Loon

De master Sportbeleid en sportmanagement was voor mij in meerdere opzichten erg verrijkend. Enerzijds heb ik veel geleerd over de maatschappelijke, beleidsmatige en organisatorische kant van sport. De verschillende manieren waarop er naar sport gekeken kan worden en hoe dit verweven zit in de  hedendaagse, complexe publieke vraagstukken. Door de combinatie met een stage/werkplekervaring kwamen de colleges en theorie daaromheen ook echt tot leven. Hetgeen wat je leert is dus direct toepasbaar!

Anderzijds heeft de master sterk bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Je wordt gestimuleerd om met een kritische, nieuwsgierige blik naar de wereld om je heen te kijken. Zo is een leven lang sporten en bewegen voor mij vanzelfsprekend, terwijl dit voor andere groepen niet altijd het geval is. Hier liggen veel interessante, sociologische processen aan ten grondslag. Je wordt tevens uitgedaagd om je te verplaatsen in dit soort processen en de verschillende perspectieven daarop. Vervolgens mag je daar ook je eigen mening over te durven vormen.

Vandaag de dag pluk ik nog steeds de vruchten van deze master en kan ik de opgedane kennis en inzichten vrijwel dagelijks toepassen. Ik ben momenteel werkzaam bij een sociale onderneming (More2Win), waarin we sport als middel gebruiken om diverse maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Ik raad deze master dan ook zeker aan als je op zoek bent naar een verdiepende, uitdagende opleiding op het gebied van sport, beleid en management waarmee je in de toekomst graag een maatschappelijke bijdrage wil leveren en het verschil wil maken.


Aukje van Loon, MSc Sportbeleid en sportmanagement 


Het studiegedeelte en de stage vullen elkaar heel goed aan

Mats Meijerhof

In de master Sportbeleid en sportmanagement leer je ontzettend veel over hoe de sport in Nederland georganiseerd is. Het waardevolle aan de master is dat je al deze kennis gelijk in de praktijk kan brengen binnen de organisatie waar je stage loopt. Binnen mijn stage bij SportUtrecht heb ik niet alleen geleerd hoe de sportwereld er in de praktijk uitziet, maar heb ik ook alle inzichten die ik in de colleges opdeed kunnen toepassen. Daarnaast is de tweejarige stage ook echt een bruikbare voorbereiding op de arbeidsmarkt, omdat je de ruimte krijgt om twee jaar lang te ontdekken wat je leuk vindt, terwijl je wél echt als werknemer wordt gezien. Het studiegedeelte en de stage vullen elkaar daarom heel goed aan. Wat ik daarnaast nog heel fijn vond aan de master, en de USBO in het algemeen, is dat het als een kleine gemeenschap voelt. Er hangt een hele gemoedelijke sfeer en contact met docenten is altijd heel erg laagdrempelig. Dit heeft er bij mij voor gezorgd dat ik, naast dat ik er veel heb kunnen leren, mij altijd ontzettend op mijn gemak voelde aan de USBO.

Mats Meijerhof, MSc Sportbeleid en sportmanagement