Studieprogramma
Het masterprogramma Interculturele communicatie duurt één jaar (60 EC). Een studiejaar is verdeeld in twee semesters, die ieder bestaan uit twee blokken.
Curriculum
Intercultural Consultancy
In blok 2 volg je de cursus 'Intercultural Consultancy'. In deze cursus gaan we na hoe je door middel van het opstellen van een advies kunt bijdragen aan het vergroten van interculturele begrip.

Onderwijsvormen
- hoorcollege
- werkcollege
- groepswerk
- practicum
- reflectie
- verplichte stage
- zelfstudie
Stage
Een groot deel van de alumni vinden al een baan tijdens hun studie. Vaak is dit bij hun stage-organisatie. Er bestaat een ICC Stagebank, waarin je stageadressen en korte verslagen kunt vinden van het onderzoek uit eerdere stages.
Stage bij Instituto Cervantes
Student Stella Tersteeg wilde graag haar bachelor Spaanse taal en cultuur met haar master Interculturele communicatie verbinden en koos voor een stage bij Instituto Cervantes in Utrecht. "Ik ben gevraagd om te kijken naar de interne en externe communicatie, en doe de PR."
Stage bij ITEM
Student Dana Hehalatu volgt een stage bij Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility (ITEM). Haar onderzoek betreft het communicatieproces tussen verschillende steden in Euroregio Maas-Rijn over de introductie van een milieuzone in Maastricht.
Toetsmethoden
- mondeling en schriftelijk tentamen
- onderzoeksopdrachten
- mondelinge presentaties
- essay
- groepsopdracht
- portfolio
- poster met hand-out
- adviesopdracht
- scriptie
- stageverslag
Zoek je een extra uitdaging?
Voor studenten die naast hun master een extra uitdaging zoeken, zijn er verschillende opties. Zo biedt de Universiteit Utrecht diverse honoursprogramma’s aan. Honoursonderwijs gaat verder waar je masterprogramma ophoudt. Honoursprogramma’s zijn er op universiteitsbreed niveau en geven je de kans om naar vraagstukken te kijken die buiten jouw specialisatie vallen. Je volgt honoursonderwijs naast je gewone opleiding.