Zet jij de fysiotherapie in beweging? Gaat de zorg je aan het hart en wil je bijdragen aan blijvende verbetering? Zie jij het als een uitdaging fysiotherapeutische zorgverlening te evalueren en nieuwe wetenschappelijke kennis te ontwikkelen voor zowel ziekenhuizen, gezondheidscentra als de particuliere praktijk? Wil jij inzichten uit de wetenschap en ervaringen uit de fysiotherapeutische praktijk met elkaar te verbinden? Kies dan voor het masterprogramma Fysiotherapiewetenschap!

De docenten zijn enthousiast en laten de leerstof aansluiten op de praktijk, zelfs bij statistiekonderwijs.
Foto van Martine Botjes, student Fysiotherapiewetenschap

Wil je meer weten over de ervaringen en keuzes van de mastercoördinator, een student en alumnus van het masterprogramma Fysiotherapiewetenschap, bekijk dan het filmpje!

Doel van het programma

Om verzekerd te blijven van kwalitatief goede fysiotherapeutische zorg is er voortdurend behoefte aan nieuwe kennis. Binnen het masterprogramma Fysiotherapiewetenschap word je opgeleid tot wetenschappelijk onderzoeker, kennisdeler en implementator van zorgvernieuwingen. Je leert wetenschappelijke kennis te ontwikkelen, te verspreiden en te integreren in de gezondheidszorg, de fysiotherapie in het bijzonder. Vanuit je onderzoekscompetenties kun je ook een rol spelen in veranderingsprocessen, met als doel kwaliteit en doelmatigheid van het vak fysiotherapie te bewerkstelligen dan wel te verbeteren.

Iets voor jou?

In het onderwijsprogramma leer je verschillende onderzoeksmethoden en instrumenten kennen. Ook leer je via systematisch literatuuronderzoek bestaande wetenschappelijke kennis in kaart te brengen. Gedurende de opleiding leer je zelfstandig én in groepsverband mee te werken aan onderzoeks- en innovatieprojecten. Deze projecten staan onder supervisie van ervaren onderzoekers binnen het fysiotherapeutisch werkveld die tevens als docent binnen de opleiding optreden. Het onderzoek in je tweede masterjaar sluit je af met een afstudeeronderzoek. Ben jij die ambitieuze wo’er of hbo’er met een life sciences bachelor en aantoonbare belangstelling voor en kennis van de gezondheidszorg, de fysiotherapie in het bijzonder? Dan is Fysiotherapiewetenschap iets voor jou!

Samenvatting

Diploma: Dit masterprogramma is officieel geregistreerd onder de opleidingsnaam
  • Titulatuur: MSc
  • Opleidingsnaam: Klinische Gezondheidswetenschappen
  • Programma: Fysiotherapiewetenschap
Accreditatie:
Geaccrediteerd door NVAO
Croho-code:
66563
Voertaal:
Nederlands
Vorm (deeltijd/voltijd):
Deeltijd
Tijdsduur:
2 jaar
Studiepunten: 60 studiepunten is gelijk aan 1 jaar full-time studeren (European Credit Transfer System, ECTS)
60
Startmoment(en):
September
Aanmelddeadline:
  • Nederlandse & EU/EEA studenten: 1 april
  • Studenten buiten de EU/EER: 1 april
Collegegeld:
Faculteit:
Geneeskunde