Na de opleiding

In tegenstelling tot een beroepsopleiding, leidt een universitaire opleiding je niet op voor een specifiek beroep. Met het behalen van een universitair diploma laat je zien dat je over een academisch werk- en denkniveau beschikt. Hiermee kun je na je bacheloropleiding alle kanten op. 

Er zijn maar weinig studenten die na een bacheloropleiding direct de arbeidsmarkt opgaan; bijna alle studenten gaan verder met een master. Met een master kun je in uiteenlopende werkvelden aan de slag. Je kunt door in de wetenschap of je zoekt een baan in het bedrijfsleven of in de beleids- of adviessector. Ook kun je terecht in de communicatie of in het onderwijs. Het ligt er maar net aan in welke richting jij je hebt gespecialiseerd. 

Aansluitende masters

De masters van de Universiteit Utrecht (UU) die het best aansluiten op je Molecular and Biophysical Life Sciences (MBLS) bachelordiploma zijn: 

  • Bioinformatics and Biocomplexity 
  • Drug Innovation 
  • Environmental Biology 
  • Experimental Physics 
  • Molecular and Cellular Life Sciences 

Hieronder vind je ook andere UU masters die goed passen bij een bachelor in MBLS. Afhankelijk van je studieprogramma, met name je keuzevakken, zou je ook geaccepteerd kunnen worden voor andere masters binnen de UU, een andere Nederlandse universiteit of in het buitenland.

Mogelijke beroepen

Met een Molecular and Biophysical Life Sciences (MBLS) bachelordiploma heb je veel verschillende beroepsmogelijkheden, zowel in Nederland als het buitenland.

Hieronder een selectie van mogelijke beroepen, nadat je ook een master hebt afgerond: