Ervaringen

Hannah Verwei, student Molecular Life Sciences

Saskia van Genderen, student Molecular Life Sciences

 “Ik wilde graag biologie en scheikunde combineren en beiden komen perfect samen in Molecular Life Sciences. Je hebt relatief veel contacturen en werkt in kleine groepen. Bovendien is er goede begeleiding en staan de docenten altijd open voor vragen of discussies. Alle docenten kennen je ook, je bent voor hen echt een persoon en geen nummer.  

Het leukste aan MLS vind ik dat je op atoom- en molecuulniveau kijkt hoe eiwitten en cellen werken. Je krijgt nooit het antwoord ‘dat is nu eenmaal zo’, maar zoekt alles tot in de details uit.  

Je hele bachelor kun je nog bepalen of je meer de biologische of scheikundige kant op wilt gaan. Door de vele keuzeruimte die je hebt, kun je je specialiseren in de onderwerpen die je zelf het interessantst vindt. Zelf vind ik het immuunsysteem erg interessant en virussen fascineren me. Ik volg nu een vak waarbij ik met medestudenten door middel van biochemische technieken me verdiep in het moleculaire werkingsmechanisme van het Ebolavirus.  

In eerste instantie dacht ik dat onderzoek niets voor mij zou zijn, maar gaandeweg ontdek ik steeds meer dat ik het wel heel leuk vind. De stages op de onderzoeksgroepen hier in Utrecht hebben me hierbij erg geholpen. Misschien wil ik mijn bachelorthesis ook wel bij een bedrijf gaan doen, zodat ik tijdens mijn masterstage kan beslissen of een PhD echt iets voor mij is.”