College Tour voor dierenartsen

Het mooiste vak van de wereld kan soms ook flink veeleisend zijn, vooral voor jonge professionals. In het teken van ons 200-jarig jubileum organiseren wij op 20 mei 2022 een College Tour voor dierenartsen over leidinggeven en motiveren van jonge professionals.

Fotografie: Bas Niemans/Nanda Hagenaars

Er is grote vraag naar dierenartsen, maar het vak vergt soms veel van jonge professionals die de lat voor zichzelf erg hoog leggen. Hoe kunnen zij effectief omgaan met stress en mentaal gezond blijven? En wat kun je als manager doen om junior professionals goed te begeleiden en coachen, zodat zij in staat zijn hun werk met voldoening en succes uit te voeren?

Deze en meer vragen komen aan bod in de College Tour voor dierenartsen met psycholoog, spreker en auteur Thijs Launspach. Launspach schreef boeken over stress, burn-out en millennials op het werk. Hij schreef de bestseller 'Fokking Druk' (2018), 'Werk kan ook uit' (2020) en 'Werken met Millennials' (2019).  Hij heeft een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad en is een van de docenten aan The School of Life.

Gespreksleider tijdens de College Tour is dierenarts Yteke Elte. Elte doet aan de faculteit onderzoek naar de menselijke kant van diergeneeskunde en houdt zich bezig met de professionele ontwikkeling van (toekomstige) dierenartsen. Tijdens de College Tour is er volop ruimte is voor vragen en ervaringen van deelnemers. Nadien is er een aangeklede borrel om het gesprek met elkaar voort te zetten.

Datum en tijd: 20 mei 2022, 17:00 - 18:30 uur (inloop vanaf 16:30 uur)

Plaats: De Paardenkathedraal, Veeartsenijstraat 155, 3572 DD Utrecht

Voor: dierenartsen die (informeel) leiding geven aan jonge professionals

Prijs: deelname is kosteloos, aanmelding verplicht