StayFine-hulplijn

StayFine hulplijn voor jongeren met angst of depressieve klachten

Voor jongeren die hersteld zijn van angst en depressie in Coronatijd.

Voor veel jongeren die van een angststoornis of depressie hersteld zijn, zijn de maatregelen rondom het corona-virus zwaar. Of roept het uit de lockdown komen en weer naar school of werk moeten, twijfel en angsten op. Daarom is er een StayFine-hulplijn opgezet. De StayFine-hulplijn is een samenwerking van het Stayfine-project*, Amsterdam UMC en Accare.

De StayFine-hulplijn is opgezet om jongeren van 13 tot 21 jaar te adviseren, met als doel om een terugval van hun klachten te voorkomen. Uit voorlopige cijfers van het Trimbos blijkt dat de coronamaatregelen invloed hebben op de psychische gezondheid. Eén op de drie mensen ervaart meer angstgevoelens, depressieve klachten en slaapproblemen.

Jongeren die in het verleden kampten met een depressie of angststoornis lopen het risico op een terugval in deze periode. Nu de scholen weer opengaan komt er een extra druk op hen, wat de kans op een terugval vergroot. De StayFine-hulplijn is bedoeld om deze jongeren te ondersteunen, tips te geven en een luisterend oor te bieden.

Jongeren tussen de 13 en 21 jaar met een geschiedenis van angst of depressie kunnen de hulplijn bereiken via 06-13902366. De StayFine-hulplijn is bereikbaar op maandagmiddag van 13.00 tot 17.00uur, op dinsdagmiddag van 12.00uur tot 16.00uur, woensdag van 09.00uur tot 17.00uur en op donderdagochtend van 09.00uur tot 12.00uur. Op andere momenten kan de voicemail worden ingesproken.

Contactpersoon