Informatie voor scholen

Het gebruik van smartphones op school

Scholen worstelen vaak met de vraag hoe om te gaan met het gebruik van de telefoon onder schooltijd en hoe jongeren media wijs te maken zodat ze op een verstandige manier en zonder problemen online kunnen gaan.

Om beter zicht te krijgen op dit soort vragen proberen wij zoveel mogelijk gegevens te verzamelen op scholen voor voortgezet onderwijs en basisscholen in Nederland. Omdat het mediagebruik van jongeren zich in een rap tempo ontwikkelt en voortdurend verandert, willen wij onze data regelmatig vernieuwen zodat we up-to-date blijven en ook kunnen kijken naar ontwikkelingen op langere termijn.

Wilt u als school ook meewerken aan dit onderzoek en heeft u behoefte aan recente wetenschappelijke inzichten die u kunnen helpen bij het informeren van ouders en docenten op het gebied van sociale mediagebruik en gamen van jongeren, neem dan contact met ons op. Alle deelnemende scholen krijgen een schoolrapport van ons met de meest recente data, en in overleg komen we graag op een ouderavond of docentenavond onze bevindingen presenteren.