Carrièreperspectieven

Met het SUMMA-masterdiploma op zak ben je een volledige basisarts én klinisch onderzoeker. Je kunt nu kiezen voor een medische specialisatie zoals chirurgie, neurologie, kindergeneeskunde of huisartsgeneeskunde of voor wetenschappelijk onderzoek of juist voor de combinatie van beide richtingen.

Mogelijke carrièrepaden

Een groot deel van de alumni start direct aansluitend aan SUMMA zijn promotietraject. Om vervolgens een medische specialisatie te volgen. Maar andere volgordes en combinaties zijn natuurlijk ook mogelijk. 

De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk dat jij je als geneeskundestudent al tijdens je studie oriënteert op de arbeidsmarkt en helpt jou daar graag bij. 

UU Career Services

Career Services helpt studenten van de UU om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Je kan bijvoorbeeld trainingen volgen op het gebied van loopbaanoriëntatie, sollicitatievaardigheden of het schrijven van een sollicitatiebrief.
Meer informatie over career services vind je op de website van UU Career Services.

UU Carrièredag

Een keer per jaar organiseert de Universiteit Utrecht een Carrièredag. Tijdens deze dag kan je deelnemen aan workshops en
trainingen om je professionele skillset te ontwikkelen of om je cv te laten checken. Ook is er een carrièrebeurs waar je recruiters kan ontmoeten. Nieuwsgierig? Lees meer op de website van de UU Carrièredag