Extra uitdaging

Voor studenten op zoek naar extra uitdaging naast hun master zijn er verschillende opties. 

Alexandre Suerman stipendia

De raad van bestuur van het UMC Utrecht stelt jaarlijks de Alexandre Suerman stipendia beschikbaar. Het stipendium voorziet een promovendus van drie jaar salariskosten plus een begeleidingsprogramma met masterclasses. In totaal worden per jaar maximaal vier stipendia verstrekt. De ambitie van het Alexandre Suerman programma is het scouten, werven en selecteren van wetenschappelijk toptalent, en het behouden van toptalent voor het UMC Utrecht. Op de studentensite van de Universiteit Utrecht lees je meer over het MD/PhD-traject.

Omarm je nieuwsgierigheid

De Universiteit Utrecht biedt diverse honoursprogramma's voor studenten die op zoek zijn naar extra kansen om hun nieuwsgierigheid te voeden en zich persoonlijk te ontwikkelen. Het honoursonderwijs wordt gevolgd naast de reguliere masteropleiding. Het UU Honours College biedt vier universiteitbrede honoursprogramma's. 

Universiteitsbrede honoursprogramma's

In deze interdisciplinaire programma’s krijgen studenten de kans om hun diverse interesses te verkennen terwijl ze samenwerken met studenten uit verschillende vakgebieden aan uiteenlopende maatschappelijke en academische vraagstukken. Hiermee ontwikkelen studenten de vaardigheid om complexe maatschappelijke kwesties te benaderen vanuit een breder perspectief.

In een steeds meer onderling verbonden wereld is het vermogen om samen te werken met mensen uit diverse vakgebieden een essentiële vaardigheid. Na voltooiing van deze honoursprogramma’s ontvangen de studenten een honourscertificaat tijdens een feestelijke ceremonie. De volgende programma's worden aangeboden:

Voor meer informatie over honours programma's aan de UU, ga naar de Honours College website, de honours Instagram of stuur een e-mail naar honourscollege@uu.nl.