Testimonials

De theorie komt tot leven

Oscar Freens

Toen ik aan de masterstudie begon, was ik ook studerend medewerker op de corporate afdeling van een advocatenkantoor. Ik koos voor de specialisatie Commercieel Vermogensrecht, omdat ik het idee had de nieuw opgedane kennis uit deze specialisatie direct in de praktijk te kunnen brengen. Niets bleek minder waar! De specialisatie Commercieel Vermogensrecht biedt een vakkenpakket dat een diverse groep aan onderwerpen bevat waarmee men in de ondernemingspraktijk dagelijks te maken heeft. Tijdens de specialisatie duik je niet alleen (traditioneel) de wet in, maar word je ook aangemoedigd zelfstandig op zoek te gaan naar relevante bronnen uit tijdschriftartikelen en naslagwerken. Mij werd duidelijk dat de wet niet altijd een uitkomst biedt. Vaak moet je vertrouwen op de kennis die in de praktijk is ontwikkeld.

De specialisatie hielp mij deze informatie op eigen kracht te vinden, net zoals ik in de toekomst zal moeten doen. Vooral gaaf vond ik dat wekelijks de personen achter de namen die ik in toonaangevende stukken langs zag komen, vervolgens in eigen persoon college gaven over dat onderwerp. Hierdoor kwam de theorie in feite tot leven. De specialisatie Commercieel vermogensrecht heeft me ontzettend geholpen om in te zien welke onderwerpen en vraagstukken in de praktijk leven en heeft mijn interesse in het vakgebied bevestigd.


Oscar Freens, Advocaat, Houthoff, LLM Onderneming en recht, specialisatie Commercieel vermogensrecht


Kwaliteit staat bij de Universiteit Utrecht hoog in het vaandel

Renee Musters

De Universiteit Utrecht behoort tot de top van de Europese universiteiten. Kwaliteit staat bij deze universiteit hoog in het vaandel. Dit blijkt niet alleen uit het Utrecht Law College op bachelor niveau, maar ook uit het Honoursprogramma op masterniveau. Voor mij was dit de voornaamste reden om te kiezen voor de Universiteit Utrecht. Meer in het bijzonder heb ik gekozen voor het masterprogramma Onderneming en recht, omdat hier verdieping wordt geboden aan de relevante regelgeving en maatschappelijke aspecten aan bod komen die van belang zijn voor het opereren van ondernemingen. Daarnaast biedt deze master ruimte voor keuzevakken, waarbij bijvoorbeeld het accent gelegd kan worden op de internationale rechtspraktijk. Gedurende dit masterjaar heb ik mijn analytische vaardigheden verder ontwikkeld, wat ook zeer belangrijk is in de advocatuur. Met het oog op de arbeidsmarkt is een groot voordeel van deze master dat je commerciële juridische vraagstukken op een pragmatische wijze leert te benaderen.

Renée Musters, Advocaat, Baker & McKenzie Amsterdam N.V., LLM Onderneming en recht