Overzicht van maatregelen, updates en aanvullende instructies

In navolging van de Rijksoverheid neemt de Universiteit Utrecht maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We doen hierbij ons uiterste best om ervoor te zorgen dat het onderwijs waar mogelijk fysiek en waar nodig online kan worden aangeboden, onze medewerkers optimaal vanuit huis kunnen werken en cruciale processen goed blijven lopen.

Gezondheid en besmettingen

Wat doe je als je coronagerelateerde klachten hebt, zelf besmet bent, in contact bent geweest met een besmette persoon of terugkeert uit een gebied met code oranje of code rood?

Lees meer

Mag ik naar de universiteit?

Corona checkkaart

Doe de Coronacheck!

Doe altijd de coronacheck voor je naar de universiteit gaat. Beantwoord de vijf vragen van de checklist, om te zien of je naar de universiteit mag komen. Blijf thuis als de check dat aangeeft, zo houd je je medestudenten en medewerkers gezond en de universiteit geopend. Doe de coronacheck

Een onderzoeker van het coronavirus is bezig met werkzaamheden in het lab.
Utrechts onderzoek naar coronavirussen Lees meer


 

De Universiteit Utrecht volgt de adviezen van het RIVM, WHO en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

De meest actuele informatie over het coronavirus lees je op de website van het RIVM. Hier vind je uitgebreide informatie over het coronavirus, verspreiding, preventie en adviezen in het geval van gezondheidsklachten.

UUgotthis collagebeeld
De Universiteit Utrecht in coronatijd #UUgotthis