In navolging van de Rijksoverheid neemt de Universiteit Utrecht maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Bekijk de huidige coronamaatregelen voor onze universiteit.

Mag ik naar de universiteit?

Coronacheck op scherm van laptop

Doe altijd de coronacheck voor je naar de universiteit gaat. Beantwoord de vragen in de checklist, om te zien of je naar de universiteit mag komen. Blijf thuis als de check dat aangeeft, zo houd je je medestudenten en medewerkers gezond en de universiteit geopend.

Doe de coronacheck (versie: december 2021)

Uitgangspunten en basisregels

Bij de universiteit geldt op dit moment een aantal coronagerelateerde uitgangspunten en basisregels. 

In panden gelden algemene basisregels (pdf), waaronder 1,5 meter afstand houden en het dragen van een wegwerpmondkapje in alle universiteitsgebouwen, voor zover mogelijk. Personen die aan het werk gaan, moeten op de hoogte zijn van de gedragsregels die gelden, ook van eventuele afdelingsspecifieke maatregelen.

Daarnaast zijn er hygiënemaatregelen in de gebouwen.

 • Update coronavirus

  • CvB update coronavirus 19 januari

   Nieuws
   Informatie over onderwijs in blok 3, (lab-)onderzoek op locatie, het gebruik van mondkapjes, thuiswerken en kleinschalige activiteiten op locatie.
  • CvB update coronavirus 14 januari

   Nieuws
   Voor dit moment geldt dat we in de afrondende fase van blok 2 (tot 7 februari) zitten. Practica en toetsen zijn op locatie. Hoor- en werkcolleges zijn online, tenzij een opleiding anders beslist.
  • CvB update coronavirus 4 januari

   Nieuws
   Gisteren heeft het demissionaire kabinet bekend gemaakt dat de basisscholen en middelbare scholen vanaf 10 januari weer onderwijs op locatie kunnen geven. Dat geldt helaas nog niet voor het hoger onderwijs. Voorlopig kunnen alleen tentamens en practica op locatie plaatsvinden, hoor- en werkcolleges blijven nog online.
  RSS Lees meer updates