Extra uitdaging

Een honoursprogramma biedt extra uitdaging en volg je vanaf het einde van je eerste jaar volgen tot en met het einde van je bachelor.

Het bestaat in totaal uit 45 studiepunten, waarvan 15 bovenop je reguliere rooster. We bieden je met verdiepende en verbredende activiteiten extra mogelijkheden om meer uit je studie te halen. ‘Verdiepend’ omdat je kunt kiezen uit extra activiteiten tijdens je studie waarin je werkt aan extra uitdagende wiskundestof. ‘Verbredend’ omdat je ook activiteiten buiten de Wiskunde doet samen met andere bètahonoursstudenten in de Science Honours Academy.

Wat ga ik doen als honoursstudent?

Tijdens het honoursprogramma van Wiskunde maak je extra opdrachten bij een aantal wiskundevakken naar keuze, doe je mee aan een seminar waarin je met een kleine groep werkt aan een thematisch onderwerp en kun je na je tweede jaar mee doen aan een zomerschool. Daarnaast doe je een bachelorthesis op honoursniveau en neem je deel aan interdisciplinaire honoursactiviteiten in de Science Honours Academy. In de onderstaande video vertellen studenten van de Science Honours Academy hun verhaal.

Wat levert het mij op?

Honoursonderwijs volg je omdat je graag meer uit je studie wilt halen. Het is leuk en leerzaam om dit samen met gelijkgestemde studenten te doen. En voor later staat het natuurlijk goed op je cv. Je hebt zo een streepje voor bij het solliciteren naar een baan. Na afronding ontvang je een officieel honourscertificaat en een honoursaantekening in het Internationaal Diploma Supplement.

Is honoursonderwijs iets voor mij?

Herken je jezelf in een aantal van onderstaande aspecten? Dan is het honoursprogramma wellicht wat voor jou.

  • Je bent gemotiveerd om het beste uit jezelf en uit je studie te halen.
  • Je hebt een kritische en nieuwsgierige houding.
  • Je wilt graag alles heel precies weten en uitzoeken.
  • Je hebt gemiddeld een hoog cijfer op het vwo

Hoe meld ik me aan voor het honoursprogramma?

Als je bent toegelaten tot de opleiding wordt je tegen het einde van het eerste semester in de gelegenheid gesteld naar een plek in het honoursprogramma te solliciteren. Selectie vindt plaats op basis van jouw cijfers uit het eerste semester en je motivatiebrief.

Eerdere deelname als scholier aan het U-Talent Academy programma is een pré.

Meer weten?

Wil je meer weten over de inhoud of de toelating tot het honoursprogramma, neem dan contact op met honourscoördinator dr. Gijs Heuts.