Ervaringen

Frédérique Kuiper, student Wiskunde en toepassingen

"Toen ik op het vwo zat, wist ik niet wat voor opleiding ik wilde gaan doen. Na uitvoerig rondkijken, sprak wiskunde me het meest aan. Ik vind het leuk om sommetjes te maken en dingen op te lossen. Maar ik wil niet alleen theorie, je moet het ook kunnen toepassen.

Wiskunde en toepassingen

Tijdens het meeloopdagje van wiskunde hoorde ik van de major wiskunde en toepassingen en de mogelijkheid om de keuze tussen de majors wiskunde en wiskunde en toepassingen nog open te houden door één extra vak te kiezen. Dat was ideaal voor mij!

De sfeer

De sfeer en de studenten spreken me hier in Utrecht erg aan. De opleiding is heel toegankelijk, je kunt met iedereen praten, studenten en docenten.

Pittig

De studie is best pittig, maar als je naar alle colleges en werkcolleges gaat, is het goed te doen. Ik heb het heel erg naar mijn zin, ik heb mijn plekje gevonden."

Erik Versteeg, student Wiskunde en toepassingen

"Ik wist al dat ik een bèta studie wilde gaan doen, ik twijfelde alleen nog tussen informatica en wiskunde. Mijn vader zei toen dat ik met wiskunde beter aan een goede baan zou kunnen komen.

Combinatie met informatica

Uiteindelijk heb ik gekozen voor Wiskunde en toepassingen, bij deze studie kun je veel keuzevakken doen. Omdat ik geen informatica ben gaan studeren heb ik binnen mijn vrije keuzeruimte heel veel informatica vakken gekozen. Ik vind het leuk om ook met andere dingen dan wiskunde bezig te zijn, door de keuzevakken heb ik veel afwisseling van onderwerpen.

De toepassing

Het leukste vak vind ik numerieke wiskunde, dat is echt een toepassingsvak. Alle technieken die je ervoor nodig hebt, heb je al geleerd en mag je nu gebruiken op meer concrete problemen zoals weersvoorspellingen en klimaatmodellen.

Beroepsperspectief

Omdat de studie wiskunde enorm breed is, weet ik nog niet wat ik er later precies mee wilt doen. Ik moet zelfs nog een master kiezen.

Naast de studie

Naast mijn studie heb ik natuurlijk ook nog tijd voor leuke dingen, ik sport en ik heb een bijbaantje. Verder vind ik het leuk om in mijn vrije tijd te programmeren.

Verschil met vwo

Het grootste verschil met het vwo is dat je wat vrijer bent. Er moet meer vanuit jezelf komen, dat vind ik wel leuker. Ook is er natuurlijk een niveauverschil, maar dat is logisch. Het is goed te doen."