Bachelors

Beste van het land
Keuzegids Universiteiten 2017

Duits heeft de eerste plek behaald in de Keuzegids Universiteiten 2017. Vooral de docenten krijgen een hoge beoordeling. 

In het nieuws

Duitsland is vaak in het nieuws: als het gaat om economie en politiek, om nieuwe vertalingen van literaire meesterwerken, over spraakmakende filmmakers of bijvoorbeeld het tekort aan leraren Duits. Bij Duitse taal en cultuur in Utrecht komen al dit soort ontwikkelingen ter sprake. Je komt dus niet alleen om de taal te leren!

Rijke taal, literatuur en cultuur

Tijdens je studie verdiep je je in de rijke taal, literatuur en cultuur van de Duitstalige gebieden. Taal en literatuur zijn onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Duitsland. Dus als je Goethe leest, leer je ook over de 18de-eeuwse Duitse samenleving, de tijd waarin Goethe zijn boeken schreef.

Nederland-Duitsland

Daarnaast kijk je naar de taal vanuit een intercultureel perspectief, zowel actueel als historisch. Hoe ziet Nederland de oosterburen? En andersom: wat vinden Duitsers eigenlijk van Nederlanders?

Bepaal je eigen koers

In Utrecht kun je Duits combineren met tal van andere vakgebieden. Bijvoorbeeld vertalen, literatuur, onderwijs, maar ook media of economie. Je bepaalt zelf waar je zwaartepunt komt te liggen.

Dompel jezelf onder 

De beste manier om Duits te leren is door je volledig onder te dompelen in de taal. Bij Duitse taal en cultuur is studeren in het buitenland een verplicht onderdeel van het programma. De opleiding heeft goede contacten met verschillende buitenlandse universiteiten. Zo kun je studeren in Berlijn, Wenen of Leipzig.

In dem zweiten Jahr werde ich auch 4 Monate ins Ausland gehen: ich werde in Münster studieren. Darauf freue ich mich sehr.
Floor Lintmeijer, student Duitse taal en cultuur

Samenvatting

Vorm:
Voltijd
Voertaal:
  • Duits
  • Nederlands
Tijdsduur:
3 jaar
Studiepunten:
180
Begin:
September
Collegegeld:
  • Nederlandse en andere EU/EEA studenten (wettelijk tarief – voltijd 2017-2018): € 2.006
  • Instellingstarief 2017-2018: € 7.993 (EU), € 9.100 (niet-EU)
Aangeboden door:
Geesteswetenschappen
Titulatuur: Dit bachelorprogramma is officieel geregistreerd onder de opleidingsnaam
BA (Bachelor of Arts)
Croho-code:
56805

Feedback