Gastcolleges op school - de Rector's League

Tijdens een Rector's League geven docenten - promovendi/postdocs, universitair docenten (UD’s), universitair hoofddocenten (UHD’s) en hoogleraren - van de Universiteit Utrecht gedurende één ochtend gastcolleges op een school voor voortgezet onderwijs. Zij vertellen over hun vakgebied aan leerlingen uit 4, 5 en/of 6 vwo. Zo delen deze docenten hun kennis van en ervaring met de wetenschap met leerlingen.

Waarom de Rector's League?

Leerlingen maken tijdens een Rector's League kennis met wetenschappelijk onderwijs. De Rector's League kan als inspiratiebron dienen voor het profielwerkstuk en een rol spelen in de oriëntatie op een vervolgstudie. Leerlingen maken kennis met opleidingen die geen schoolvak zijn. En, ze ervaren dat bij bijvoorbeeld een universitaire studie natuurkunde meer en andere dingen aan bod komen dan bij het schoolvak natuurkunde.

Goed om te weten

• We streven ernaar de Rector's League voor minimaal 90 leerlingen te organiseren. Dan kunnen we namelijk in ieder geval met 5 docenten naar uw school toe komen, en uw leerlingen voldoende keus bieden wat de colleges betreft. Heeft het leerjaar dat u voor ogen heeft minder leerlingen? Kijk dan of u een ander leerjaar ook mee kunt laten doen. Heeft u veel meer leerlingen? Dan kunnen we met meer docenten komen.
  • We vragen betrokkenheid van de school bij de voorbereiding op de Rector's League, en op de dag zelf. Zie de bijlage voor meer informatie.
  • We bezoeken scholen die op maximaal 1 uur reisafstand van Utrecht liggen.
  • Een Rector's League vindt altijd plaats op een maandag-, dinsdag- of donderdagochtend.
  • Wij kunnen jaarlijks 15 Rector's Leagues organiseren. Helaas betekent uw aanvraag daarom niet per definitie dat de Rector's League gaat plaatsvinden: of we uw aanvraag kunnen honoreren hangt af van het aantal verzoeken dat we binnenkrijgen.

Kosten

De Rector’s League kost € 550,- (ongeacht de locatie van uw school en het aantal gastdocenten dat meekomt).

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk om uw school aan te melden voor een Rector's League in het schooljaar 2019-2020, de planning voor dat schooljaar is rond. Neem bij vragen s.v.p. contact met ons.

Deelnemende scholen 2019-2020

• Openbaar Lyceum, Zeist (8 oktober 2019)
  • Broklede, Breukelen (31 oktober)
  • Gregorius College, Utrecht (5 november)