Het verbeteren van de aansluiting tussen het voortgezet en wetenschappelijk onderwijs: dat is wat we doen! We organiseren activiteiten waarbij rechtstreeks contact met decanen, mentoren, docenten en leidinggevenden centraal staat. Ook zijn we er voor leerlingen: we organiseren gastcolleges op school tijdens onze Rector's League.

 • Nieuws

  • Tim Schuring is Alumnus van het Jaar 2023

   Nieuws
   Met de verkiezing van Tim Schuring tot Alumnus van het Jaar 2023 benadrukt de universiteit het belang van goed en inspirerend onderwijs. Hij ontving deze eretitel op dinsdag 26 maart 2024 in de Domkerk tijdens de viering van de 388ste verjaardag van de universiteit, de Dies Natalis.
  • Universiteit Utrecht werkt samen met theatergroep DOX

   Nieuws
   Wetenschappers inspireren theatermakers en leveren een bijdrage aan de lesprogramma’s rondom voorstellingen. Zo maken we scholieren vertrouwder met wetenschap.
  RSS
 • Agenda

  • 7 nov

   Jaarlijkse Themamiddag Aansluiting vo-wo

   Op de jaarlijkse themamiddag van de Universiteit Utrecht over de overgang van het voortgezet onderwijs naar het universitair onderwijs komen de nieuwste wetenschappelijke inzichten over 'leren' en 'gedrag' aan bod. Daarnaast staan de schijnwerpers op een of meerdere (nieuwe) studies. De middag is bestemd voor decanen, docenten en leidinggevenden uit het vo.
  RSS