Ervaar de opleiding

Ben je geïnteresseerd in Onderwijswetenschappen en wil je nader kennis met ons maken? Bekijk dan hier wanneer we een Open dag organiseren. Ook kan je bij Onderwijswetenschappen een dagje meelopen. Zo kan je toetsen of deze opleiding echt iets is voor je. Benieuwd naar de ervaring van huidige en oud-studenten?  Bekijk dan de video's, lees hun verhalen of stel je vragen via de chatfunctie.

Open dag

Tijdens de Open dag van de UU kan je op verschillende manier kennismaken met Onderwijswetenschappen, de docenten en studenten. Je kan je vast online oriënteren door onze videopresentatie te bekijken, deel te nemen aan een live presentatie en met studenten te chatten. Je kan ook mini-colleges bekijken. Zo krijg je vast een beeld hoe het is om hier te studeren en welke onderwerpen bijvoorbeeld aan bod komen.

Als je ons bezoekt op de Open dag, vind je ons op de informatiemarkt. Daar kan je je vragen stellen aan docenten en studenten. Daarnaast kan je je aanmelden voor een presentatie over de opleiding, een hoorcollege of een themapresentatie over hoe je het beste kan studeren voor je eindexamens.

Wanneer?

De volgende Bachelor Open Dag waar je kunt kennismaken met deze opleiding is op zaterdag 9 maart (op locatie).

Meld je aan

Na de Open dag

Weet je na de kennismaking op de Open dag (bijna) zeker dat Onderwijswetenschappen studeren in Utrecht iets voor jou is, maar wil je toch nog meer informatie? Bekijk dan de mogelijkheden voor een dagje (online) meelopen. Zo krijg je een nog beter beeld van onze opleiding en de universiteit zelf.

Meelopen bij Onderwijswetenschappen

Een groepje studenten aan een tafel in een klaslokaal.

Heb je belangstelling voor Onderwijswetenschappen? Neem dan deel aan een van onze meeloopdagen.

Voor wie?

Voor scholieren in 4, 5 en 6 vwo met interesse in Onderwijswetenschappen.

Volgende meeloopdag(en)

Locatie

Utrecht Science Park (De Uithof)

Aanmelden

Meld je aan voor de meeloopdag op 26 maart 2024

Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten weten natuurlijk als geen ander waarom Onderwijswetenschappen in Utrecht een goede keuze is. In onderstaande video's en verhalen vertellen onze (oud)studenten over hun persoonlijke ervaring met Onderwijswetenschappen aan de UU.

"Opleiden wordt steeds belangrijker voor bedrijven"

Video oud-student Bas Alderlieste

Bas is oud-student van de opleiding Onderwijswetenschappen aan de UU. Tegenwoordig werkt hij als programmacoördinator bij zorgorganisatie Laurens. Bas vertelt over zijn werkzaamheden en blikt daarbij terug op zijn opleiding.

"Typerend voor de opleiding? Ze denken en werken mee aan het bereiken van jouw doelen"

Video oud-student Josephine Verstappen

Josephine studeerde Onderwijswetenschappen in Utrecht. Tegenwoordig werkt ze als beleidsadviseur onderwijsinnovatie bij de Vereniging van Universiteiten. In deze video blikt ze kort terug op de belangrijkste aspecten van haar opleiding en hoe ze daar nog dagelijks voordeel van heeft tijdens haar werk.