Ervaar de opleiding

Er zijn verschillende mogelijkheden om een eerste indruk te krijgen van de opleiding Nederlandse taal en cultuur. Je kan een open dag bezoeken of je opgeven voor een meeloopdag. Daarnaast kan je ook de ervaringen van studenten bekijken die zelf de opleiding volgen.

Volg een online proefcollege

Bezoek naast de Open Dagen en de meeloopdagen ook onze proefcolleges! 20 januari 2023, van 16:00-17:00, organiseren we een online college dat gaat over: 'Lezen en geletterdheid in de Lage Landen van 1400 tot 1600'. 

In dit proefcollege neemt docent-onderzoeker dr. Renske Hoff je mee naar de vijftiende en zestiende eeuw. Vaak wordt gedacht dat in die periode boekbezit en geletterdheid in Nederland en Vlaanderen (‘de Lage Landen’) voorbehouden was aan de geestelijkheid en aan de rijke laag van de bevolking, en dan aan mannen in het bijzonder. Maar klopt dat wel?

Meld je aan

Kom naar de open dag

Foto: Tim Vermeire

Bezoek de Bachelor Open Dag en maak kennis met Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht. Meld je aan en bekijk de uitlegvideo over de opleiding, bezoek de informatiemarkt waar je al je vragen kunt stellen aan docenten en studenten of geef je op voor de campustour, een rondleiding door de historische binnenstad. Je kunt ook meer informatie krijgen over financiën, studiekeuze, honours, matching, studeren met een functiebeperking, cultuur, sporten en meer. Zo zie je of Nederlands voor jou de goede keus is.


Volgende Bachelor Open Dagen

Wil je weten of een bacheloropleiding aan de Universiteit Utrecht iets voor jou is? Bezoek onze Bachelor Open Dagen op vrijdag 10 maart (online) en/of zaterdag 11 maart (op locatie). Lees meer over de Bachelor Open Dagen in maart

motionmailapp.com

Herinner mij

De (verplichte) inschrijving voor de Bachelor Open Dagen opent 2,5 week van tevoren. Klik op de onderstaande knoop en we informeren je zodra je je kunt aanmelden:

Herinner mij

Een dag meelopen

Foto: Tim Vermeire

Wil je weten hoe het is om Nederlandse taal en cultuur te studeren in Utrecht? Kom dan een dagje meelopen. Je volgt een of meerdere colleges en krijgt uitgebreid de kans om te praten met studenten en docenten. Je kunt als je dat leuk vindt ook op bezoek gaan bij Studievereniging Awater. 

Voor wie?

Meeloopdagen zijn bedoeld voor 5- of 6-vwo’ers, studieoverstappers en HBO-studenten die een universitaire studie overwegen en die al eerder een Open Dag hebben bezocht en serieus overwegen om te kiezen voor Nederlandse taal en cultuur in Utrecht. Na je inschrijving voor een studie aan de Universiteit Utrecht doe je ook nog mee aan een matchingstraject, waarmee je kunt toetsen of de studie echt bij je past.

Wanneer

Leuk dat je interesse hebt in een meeloopdag! Op maandag 13, 20 en 27 februari 2023 is het weer mogelijk om een dagje mee te lopen. Aanmelden kan tot één week van tevoren. Geef je op via onderstaande button en vermeld in het opmerkingenveld welke datum je voorkeur heeft. Zien we je dan?

Meld je aan

Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten weten natuurlijk als geen ander waarom de opleiding Nederlandse taal en cultuur een goede keuze is. Hieronder lees je waarom zij voor deze opleiding hebben gekozen en wat de studie zo uniek maakt. En ben je benieuwd naar nog meer verhalen van alumni en huidige studenten? Bekijk dan ook de Instagram-pagina #wijzijnneerlandici die je laat zien wat je allemaal kunt doen met de studie Nederlandse taal en cultuur. 

Al sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door talen. Ze bestaan uit zoveel essentiële elementen die wij in het dagelijkse leven gebruiken, maar waar we niet bij stilstaan.

Ümmünur, student