Faculteit Diergeneeskunde

"Hét aanspreekpunt voor alle diergeneeskundige aangelegenheden"

De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland waar dierenartsen worden opgeleid. Ook werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het grootste academische dierenziekenhuis van Europa. Dankzij deze positie is de faculteit Diergeneeskunde hét aanspreekpunt voor alle diergeneeskundige aangelegenheden, zowel nationaal als in toenemende mate ook internationaal. 

Nieuws

CT scan
29 juni 2015
Sinds maart gebruikt de afdeling Diagnostische Beeldvorming van de faculteit Diergeneeskunde een nieuwe en snelle ‘state-of-the-art’ Siemens CT-scanner.
Tour de France
26 juni 2015
In het weekend van 4 en 5 juli staat Utrecht in het teken van de start van de Tour de France. Dit heeft gevolgen voor het (auto)verkeer.
Sylvia Keijser, medewerker Expertisecentrum voor Genetica
18 juni 2015
Om te zorgen dat fokkers gezonder kunnen fokken, ontwikkelde het centrum een objectief meetsysteem dat de gezondheidsstatus van alle rassen in kaart brengt.
RSS

Agenda

7
jul
7 juli 2015 14:30 -
Embryonale stamcellen kunnen een bijdrage leveren aan een reductie van het proefdiergebruik ten behoeve van ontwikkelingstoxiciteitstesten.
8 - 9
jul
8 juli 2015 09:00 -
Organ-on-a-Chip World Congress & 3D-Printing
14 - 15
jul
14 juli 2015 13:47 -
UFAW International Animal Welfare Science Symposium.
RSS

Faculteit Diergeneeskunde