Faculteit Diergeneeskunde

"Hét aanspreekpunt voor alle diergeneeskundige aangelegenheden"

De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland waar dierenartsen worden opgeleid. Ook werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het grootste academische dierenziekenhuis van Europa. Dankzij deze positie is de faculteit Diergeneeskunde hét aanspreekpunt voor alle diergeneeskundige aangelegenheden, zowel nationaal als in toenemende mate ook internationaal. 

Nieuws

Koning Willem-Alexander
8 oktober 2015
Op dinsdag bezochten koning Willem-Alexander, minister Schippers en staatssecretaris Dijksma het UMC Utrecht vanwege de aanpak van antibioticaresistentie.
7 oktober 2015
Dr. Wim Back is onlangs als enige Nederlander benoemd in de International Equine Veterinarian Hall of Fame van de American Farriers Association (AFA).
Harold Bok
1 oktober 2015
Harold Bok heeft de prijs van het Provinciaal Utrechts Genootschap van Kunsten en Wetenschappen voor het beste proefschrift gewonnen.
RSS

Agenda

9 - 3
okt jan
9 oktober 2015 10:00 -
De expositie ANIMAL INSIDE OUT is dit najaar voor het eerst in Nederland te zien.
13
okt
13 oktober 2015 09:00 -
Het Kennisplatform "Veehouderij en humane gezondheid" is opgericht om te helpen bij de maatschappelijke discussie over de ontwikkelingen in de veehouderij.
13
okt
13 oktober 2015 12:45 -
Nadia Oreshkova ontwikkelde een vaccin tegen de ernstige virusziekte Rift Valley fever.
RSS

Faculteit Diergeneeskunde