Faculteit Diergeneeskunde

"Hét aanspreekpunt voor alle diergeneeskundige aangelegenheden"

De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland waar dierenartsen worden opgeleid. Ook werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het grootste academische dierenziekenhuis van Europa. Dankzij deze positie is de faculteit Diergeneeskunde hét aanspreekpunt voor alle diergeneeskundige aangelegenheden, zowel nationaal als in toenemende mate ook internationaal. 

Nieuws

Willem van Eden, hoogleraar Veterinaire immunologie aan de Universiteit Utrecht.
21 januari 2015
De Universiteit Utrecht gaat een onderzoek leiden naar een nieuwe therapie tegen reuma, die de ziekte al in een beginstadium kan aanpakken.
31 december 2014
Nadat rond het besmette bedrijf in Zoeterwoude een laatste screening heeft plaatsgevonden, is ook dit toezichtsgebied vrijgegeven door de overheid.
19 december 2014
De walvisachtige die op woensdag 17 december aanspoelde in Schouwen-Duiveland (provincie Zeeland) is hoogstwaarschijnlijk een griend.
RSS

Agenda

29
jan
29 januari 2015 10:30 -
Eimear Murphy onderzocht nieuwe methoden om emotie bij dieren te bestuderen.
29
jan
29 januari 2015 14:30 -
Cyrina van Beusekom onderzocht hoe medicijnen worden omgezet en uitgescheiden in de lever van de kat.
5
feb
5 februari 2015 14:30 -
Onderzoek naar aanleiding van de Q-koorts-uitbraak in Nederland (2005-2012) heeft ons veel geleerd over deze aandoening.
RSS

Faculteit Diergeneeskunde