Onderzoek

Groepje basisschoolleerlingen werkt samen aan een opdracht

Inzicht verkrijgen in wat jeugd helpt hun potentieel te benutten
 

Welke psychologische processen helpen kinderen, adolescenten en jonge volwassenen om te gedijen in verschillende omgevingen? Dit is de vraag die onze groep bezighoudt. We benaderen deze vraag vanuit verschillende theoretische en methodologische invalshoeken, met twee onderling verbonden doelen:

  1. Jongeren begrijpen en in hun kracht zetten. We leren van en helpen bij het creƫren van diverse en inclusieve omgevingen waar jongeren gedijen door gebruik te maken van hun eigen waarden, motivaties en talenten. We onderzoeken ook hoe we jongeren kunnen helpen om hun eigen beslissingen te nemen in een veranderende samenleving.
  2. Het ontwikkelen of optimaliseren van psychologische interventies die zijn afgestemd op ondervertegenwoordigde of kwetsbare jongeren. We onderzoeken hoe we het onderwijs kunnen personaliseren door middel van adaptief onderwijs en psychosociale ondersteuning, en hoe we ondersteuningsnetwerken binnen het gezin en de bredere gemeenschap kunnen mobiliseren om interventies effectiever te maken.

 

Voorbeelden van onderzoek