Vernieuwing Universiteitsmuseum Utrecht

Het Universiteitsmuseum Utrecht (UMU) is vernieuwd. In het nieuwe ontwerp zijn de grootste knelpunten voor het museum opgelost. Door het entreegebied aanzienlijk te vergroten en een deel van de kantoren bij het museum te betrekken, is er meer ruimte voor tentoonstellingen en faciliteiten zoals garderobe, toiletten en receptie. De lift is in een nieuw bouwdeel geplaatst.

Het vernieuwde UMU

Het gebouw heeft een open karakter behouden met zicht op de achterliggende Oude Hortus. De oorspronkelijke prijswinnende architectuur van Koen van Velsen is in het slimme ontwerp van De Zwarte Hond behouden gebleven. Tijdens de vernieuwing van het museum zijn ook de kassen in de oude hortus gerenoveerd.

Doel 

Het nieuwe UMU is hét museum voor iedereen die nieuwsgierig is. In dit vernieuwde familiemuseum krijg je een kijkje onder de motorkap van wetenschap en word je zelf een onderzoeker. 

In vijf nieuwe tentoonstellingszalen maak je kennis met wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Utrecht uit heden en verleden. Je gaat aan de slag met uitdagende onderzoeksactiviteiten en ontdekt hoe je onderzoek doet. Zo kun je een hartlongmachine ontwerpen, het gedrag van apen en mensen bestuderen, experimenteren met een luchtpomp of meedoen met een onderzoeksworkshop.