UMC trecht and UU logos
Op weg naar innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen

Het Life Sciences onderzoek in Utrecht is divers. We stimuleren innovaties in de gezondheidszorg voor mens en dier met aandacht voor ons milieu. Ons onderzoek is interdisciplinair en combineert fundamenteel, klinisch, translationeel en toegepast onderzoek van de Faculteit Bètawetenschappen, de Faculteit Diergeneeskunde en de Faculteit Geneeskunde (UMC Utrecht) van de Universiteit Utrecht. Er is een breed scala aan disciplines, variërend van het moleculaire niveau tot de mens, van individuele organismen tot populaties en van het laboratorium tot het bed. Onze thematische communities stimuleren productieve en langdurige interdisciplinaire samenwerkingen met publieke en/of private belanghebbenden.

In het Nederlands is slechts een beperkte hoeveelheid informatie beschikbaar over het strategische thema Life Sciences van de Universiteit Utrecht. Deze website is echter volledig beschikbaar in het Engels.

Utrecht Life Sciences is een van de vier strategische thema's van de Universiteit Utrecht.

Thematische communities

Zes thematische gemeenschappen in de Life Sciences beslaan het volledige spectrum van Life Sciences onderzoek in Utrecht. Samen dragen ze bij aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen (Engelstalige pagina).