Leuk dat je er bent! Doe je mee aan het grappigste en leukste onderzoek van Nederland?

Als je meedoet, kijk je een stuk uit Het Klokhuis. Daarna beantwoord je vragen. Het beantwoorden van de vragen duurt ongeveer 5 minuten, het hele onderzoek (dus inclusief video van Het Klokhuis) duurt ongeveer 15 minuten.

Op deze website vind je nog veel meer: leuke humorweetjes, testjes én de grappigste mop van Nederland. Wist je dat je ook onderzoek kan doen met je klas? Je vindt het allemaal op deze website.

En aan de volwassenen is ook gedacht: voor jullie is een aparte pagina ingericht. Ga er snel kijken en leer bijvoorbeeld waarom humor iemand zo woest aantrekkelijk maakt.

Weekend van de Wetenschap 2022

Logo Weekend van de Wetenschap

Het onderzoek naar humor is het publieksonderzoek van Weekend van de Wetenschap 2022. Dit is een weekend waar we iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier een kijkje geven in de wereld van wetenschap en technologie. Weekend van de Wetenschap is geschikt voor (bijna) alle leeftijden. Misschien iets minder geschikt voor de allerkleinsten, maar vanaf ongeveer 8 jaar kun je volop zelf ontdekken wat de wonderbaarlijke wereld van wetenschap en techniek allemaal te bieden heeft.

Weekend van de Wetenschap

Andere onderzoeken bij de Universiteit Utrecht

Heb je de smaak te pakken? Er zijn nog veel meer onderzoeken waar je aan mee kunt doen! Niet alleen help je onze onderzoekers en de wetenschap, meedoen is ook leuk en leerzaam. Er zijn doorlopend onderzoeken waar we deelnemers voor zoeken: van baby's, kinderen en jongvolwassenen tot volwassenen. De onderwerpen van ons onderzoek zijn divers, bijvoorbeeld over de ontwikkeling van kinderen, corona, werk of over je huisdier. Voor sommige onderzoeken kom je naar een lab van de universiteit, soms komen onderzoekers bij je thuis of je vult online vragenlijsten in. Bekijk het overzicht op de pagina Doe mee aan onderzoek.