Doe mee aan het onderzoek

Dit is onderzoek over humor. Doe jij mee? Iedereen mag meedoen: kinderen én volwassenen.

Hoe werkt het?

• Als je meedoet, kijk je een kort filmpje van Het Klokhuis. Je ziet stukjes van de aflevering. Andere stukjes hebben we weggehaald.
  • Let op: het is een verrassing welke stukjes van Het Klokhuis je kijkt: misschien een serieus filmpje, een verdrietig filmpje of een filmpje met serieuze én grappige stukjes.
  • Na het kijken beantwoord je vragen. Voor het onderzoek is het belangrijk dat je alle vragen beantwoordt.
  • Denk niet te lang na over je antwoorden. Zeg gewoon wat er het eerste in je opkomt.

Dit is een onderzoek van wetenschapper Madelijn Strick. Madelijn onderzoekt humor en speciaal voor het Weekend van de Wetenschap heeft zij dit humoronderzoek gemaakt.

Wil je meedoen aan meer onderzoeken? Bij de Universiteit Utrecht zoeken we voortdurend onderzoeksdeelnemers: van baby's, kinderen en jongvolwassenen tot volwassenen. Neem een kijkje op de pagina Doe mee aan onderzoek voor meer informatie.