Podcastserie: Terrorism and Political Violence

Alle podcastafleveringen op een rijtje

Terrorism and Political Violence (TPV) is een podcastserie geproduceerd door het wetenschappelijk tijdschrift Terrorism and Political Violence in samenwerking met Security in Open Societies van de Universiteit Utrecht. In de podcastserie duiken we diep in de wereld van terrorisme, radicalisering en wetenschap. Samen met bijzondere gasten en de redacteuren van het TPV tijdschrift bespreken we een scala aan onderwerpen: de geschiedenis van terrorisme, de oorzaken en gevolgen, vragen over politiek geweld en grote mondiale trends en dreigingen. 

De podcast serie bestaat uit twee onderdelen: 'Book Talks' en 'Issues up Close'. In Book Talks spreekt één van de TPV redacteuren met de auteur van een invloedrijk (wetenschappelijk) werk. 'Issues up Close' geeft een verdiepende inkijk in de laatste uitgave van het TPV tijdschrift, en schuiven onderzoekers aan die hebben bijgedragen aan het tijdschrift. 

Op de hoogte blijven van de laatste afleveringen? Alle TPV afleveringen zullen hier te vinden zijn, en zijn te beluisteren via Spotify of Soundcloud

Nog meer TPV?

Bekijk dan eens dit interview, waarin TPV redacteur Jeffrey Kaplan in gesprek gaat met Thomas Hegghammer over zijn laatste boek The Caravan: Abdallah Azzam and the Rise of Global Jihad

Over de samenwerking

Journal for Terrorism and Political Violence is een invloedrijk wetenschappelijk tijdschrift op het gebied van terrorisme, radicalisering en politiek geweld. Beatrice de Graaf is historicus deskundige aan de Universiteit Utrecht en is sinds kort onderdeel van het redactieteam van TPV. In die hoedanigheid hebben TPV en de Universiteit Utrecht de krachten gebundeld en een podcastserie geproduceerd. De podcast wordt opgenomen en gemonteerd door de Universiteit Utrecht. De onderwerpen leveren de redacteuren zelf aan. 

Ben je na alle podcasts en video's nog steeds niet uitgekeken en geluisterd? Neem dan eens een kijkje op de website van Security in Open Societies, of bekijk onderstaande animatie. In Security in Open Societies werken onderzoekers samen met maatschappelijke partners aan het vinden van antwoorden op actuele maatschappelijke vraagstukken rondom terrorisme en radicalisering. Vanuit de wetenschap, maar voor én met de praktijk.