Samenwerken

Advies over interdisciplinair en innovatief onderwijs

De staf van de School Liberal Arts heeft jarenlange ervaring met onderwijsinnovatie voor studentrijke opleidingen. Graag delen zij hun ervaringen met verschillende good practices, zoals:

 • Inter- en multidisciplinariteit voor bachelorstudenten.
  Hoe leer je studenten om te gaan met verschillen en overeenkomsten tussen verschillende wetenschappelijke specialismes?
 • Schrijfonderwijs voor beginnende studenten in het wetenschappelijk onderwijs.
  We kunnen adviseren en assisteren bij het ontwikkelen van opdrachten, werkvormen en leerlijnen.
 • 21st century skills in het academisch onderwijs.
  Hoe verwerven studenten creativiteit, mediawijsheid, sociale en culturele vaardigheden? En hoe stimuleer je hun vermogen tot kritisch denken, samenwerken en het oplossen van problemen?
 • Integratie van maatschappelijke relevantie, arbeidsmarktoriĆ«ntatie en kennisvalorisatie in het wetenschappelijk onderwijs.
  We kunnen adviseren over opdrachten (zoals het aanleggen van een portfolio), cursussen, methodes van reflectie, stagebegeleiding en de integratie van alumni in het onderwijsprogramma.

Een TCS-student in uw bedrijf

Bent u op zoek naar een zelfstandige, creatieve, probleemoplossende student? Een stagiair die beschikt over specialistische kennis en vaardigheden op het gebied van taal, cultuur, media of geschiedenis? Maar die ook een gedegen inzicht heeft in de maatschappelijke en wetenschappelijke context van haar/zijn kennis, neem dan contact op met ons.

Educating Interdisciplinarians

Docenten en studenten vertellen over de relevantie en meerwaarde van Liberal Arts tijdens het internationale symposium Educating Interdisciplinarians (Utrecht, 29 oktober 2015)