Faculteit Geesteswetenschappen

9 februari 2016
In 'Spiegelungen. Paradigmatisches Erzählen in Wolframs 'Parzival'' onderzoekt Julia Richter de narratieve structuur van 'Parzival' van Wolfram von Eschenbach.
9 februari 2016
Sebregts ontvangt de AVT/ANéLA dissertatieprijs 2015 voor zijn proefschrift over de variatie in uitspraak van de letter r.
© iStockphoto.com/baona
8 februari 2016
Michiel de Lange schreef voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken een essay over hoe burgers zich kunnen identificeren met de ‘smart city’.
Prof. dr. Bert van den Brink
5 februari 2016
Bert van den Brink volgt per 1 augustus 2016 Barbara Oomen op als Dean van University College Roosevelt in Middelburg.
Allard Pierson Museum in Amsterdam. Foto: Wikimedia Commons/Amsterdam Municipal Department for the Preservation and Restoration of Historic Buildings and Sites (bMA)
4 februari 2016
De Graaf is een van de 9 gastconservatoren die een zaal inricht in het Pop-Up Museum van De Wereld Draait Door.

UCLA Lecture 2016 by Teofilo F. Ruiz
vrijdag 12 februari 2016 15:30 -
De jaarlijkse UCLA-lezing wordt dit jaar gehouden door Teofilo F. Ruiz, hoogleraar in de geschiedenis van de Middeleeuwen.
dinsdag 16 februari 2016 15:00 -
In deze uitgave, die in samenwerking met Instituties voor Open Samenlevingen werd gerealiseerd, komen onderzoek en kunst samen.
dinsdag 16 februari 2016 15:30 -
Ruud Abma bespreekt hoe Frits Buytendijk begon als experimenteel fysioloog en vervolgens psycholoog en publieke intellectueel werd.
Film 'Aferim!' (Radu Jude, Romania, 2015)
dinsdag 16 februari 2016 19:15 -
Op 16 februari vertoont het Postcolonial Studies Initiative de film Aferim! van de Roemeense regisseur Radu Jude.
Postcolonial Studies Initiative, Annual conference 2016
woensdag 17 februari 2016 13:00 -
Het Postcolonial Studies Initiative organiseert haar jaarlijkse conferentie, waar verschillende leden van het PCI hun nieuwste publicaties presenteren.
Lees HUMmagazine: uitgebreide nieuwsvoorziening van de faculteit Geesteswetenschappen

Faculteit Geesteswetenschappen