Faculteit Geesteswetenschappen

Prof. dr. Karl Kügle
22 mei 2015
Musicoloog Karl Kügle en zijn team gaan de rol van muziek in laatmiddeleeuwse hofculturen onderzoeken op Europese schaal.
© iStockphoto.com/Gianluca68
22 mei 2015
Beatrice de Graaf en Daan Weggemans concluderen dat de reïntegratie van ex-gedetineerden wegens jihadisme vaak niet soepel verloopt.
20 mei 2015
In het radioprogramma De Ochtend vertelde Lavéant meer over haar Vidi-project over de vrolijke cultuur van de vroegmoderne lage landen.
18 mei 2015
Dr. Katell Lavéant is één van de vijftien Utrechtse Vidi-laureaten. Ze gaat de vrolijke cultuur in en rondom de Lage Landen (13e tot 17e eeuw) onderzoeken.
Machtsverschillen seksen - © iStockphoto.com/stokkete
11 mei 2015
Veel onderzoeksgroepen, instituten en andere consortia van of gerelateerd aan de faculteit Geesteswetenschappen droegen bij aan de Nationale Wetenschapsagenda.

'Petrol Engine Memorial Park', Tea Mäkipää (2008)
donderdag 21 mei 2015 09:30 -
In deze editie van de Posthuman Glossary geven Katerina Kolozova, Timotheus Vermeulen en Jussi Parikka lezingen over het antropocene tijdperk.
'Petrol Engine Memorial Park', Tea Mäkipää (2008)
vrijdag 22 mei 2015 -
In vier bijeenkomsten gaan internationale academici in op de kritieke (post)humanistische vraagstukken in de hedendaagse kunst en wetenschap.
vrijdag 22 mei 2015 12:00 -
De bekende filmtheoretica Laura Mulvey en filmfilosoof Anna Backman Rogers spreken in deze lezing over de nieuwste feministische filmtheorieën.
zondag 24 mei 2015 -
De panden van de faculteit Geesteswetenschappen zijn in het voorjaar van 2015 op een aantal dagen gesloten.
dinsdag 26 mei 2015 19:00 -
De zesde editie van de filmreeks Science and Fiction, georganiseerd door USBO, staat in het teken van integriteit. Met vanavond: 'Shattered Glass'.

Faculteit Geesteswetenschappen