Faculteit Geesteswetenschappen

Sven Dupré
2 juli 2015
Deze nieuwe leerstoel richt zich op kunstproductie en -consumptie en de inbedding daarvan in de kennisgeschiedenis.
Letters © iStockphoto.com/pagadesign
1 juli 2015
Op 27 juni 2015 publiceerde NRC de 'Actiepunten van het groot manifest der Nederlandse taal', over het gebruik van Engels en Nederlands in het hoger onderwijs.
Prof. dr. Ismee Tames. Foto: Allard de Witte
27 juni 2015
Tames (1976) bekleedt een nieuwe leerstoel die beoogt om de herinnering aan het verzet levend te houden.
© iStockphoto.com/1001nights
27 juni 2015
Daan Beekers, postdoc-onderzoeker bij de UU, sprak in het radioprogramma Wierook en Pepermunt over zijn proefschrift.
Wende Museum. Photo: Wikimedia Commons/Marie Astrid-Gonzalez
26 juni 2015
Per 1 september is cultuurhistoricus Joes Segal de vaste hoofdconservator van het Wende Museum of the Cold War in Los Angeles.

Publiciteitskaravaan Tour de France © iStockphoto.com/Razvan
vrijdag 3 juli 2015 19:15 -
Mediawetenschapper Eugène van Erven is nauw betrokken bij de voorbereidingen voor deze feestelijke culturele optocht op 3 juli.
Parnassos Nieuwsbrief Tour de France
zaterdag 4 juli 2015 -
Alle UU-gebouwen in de binnenstad zijn gesloten op 4 en 5 juli i.v.m. de Tour de France.