Faculteit Geesteswetenschappen

Prof. dr. Karl Kügle
22 mei 2015
Musicoloog Karl Kügle en zijn team gaan de rol van muziek in laatmiddeleeuwse hofculturen onderzoeken op Europese schaal.
© iStockphoto.com/Gianluca68
22 mei 2015
Beatrice de Graaf en Daan Weggemans concluderen dat de reïntegratie van ex-gedetineerden wegens jihadisme vaak niet soepel verloopt.
20 mei 2015
In het radioprogramma De Ochtend vertelde Lavéant meer over haar Vidi-project over de vrolijke cultuur van de vroegmoderne lage landen.
18 mei 2015
Dr. Katell Lavéant is één van de vijftien Utrechtse Vidi-laureaten. Ze gaat de vrolijke cultuur in en rondom de Lage Landen (13e tot 17e eeuw) onderzoeken.
Machtsverschillen seksen - © iStockphoto.com/stokkete
11 mei 2015
Veel onderzoeksgroepen, instituten en andere consortia van of gerelateerd aan de faculteit Geesteswetenschappen droegen bij aan de Nationale Wetenschapsagenda.

'Petrol Engine Memorial Park', Tea Mäkipää (2008)
vrijdag 22 mei 2015 -
In vier bijeenkomsten gaan internationale academici in op de kritieke (post)humanistische vraagstukken in de hedendaagse kunst en wetenschap.
dinsdag 26 mei 2015 10:30 -
Op 26 mei verdedigt taalkundige Emilienne Ngangoum haar proefschrift over het negatiesysteem van het Fɛʔfɛʔ, een taal gesproken in West-Kameroen.
dinsdag 26 mei 2015 19:00 -
De zesde editie van de filmreeks Science and Fiction, georganiseerd door USBO, staat in het teken van integriteit. Met vanavond: 'Shattered Glass'.