Faculteit Geesteswetenschappen

Prof. dr. Beatrice de Graaf
23 juli 2015
“Het is heel veel werk om alle vragen serieus te bekijken en we zijn er dag en nacht mee bezig, maar ik vind dit de moeite waard.”
Genomineerden facultaire scriptieprijs voor de beste masterscriptie 2015.
21 juli 2015
De faculteit Geesteswetenschappen reikt op 1 september de prijzen uit voor de beste masterscriptie en beste onderzoeksmasterscriptie.
Prof. dr. Hans Hoeken
20 juli 2015
Per 1 september 2015 is prof. dr. Hans Hoeken benoemd tot hoogleraar Communicatie- en informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht.
17 juli 2015
Curtis, Leurs en Sysling krijgen ieder maximaal 250.000 euro waarmee ze gedurende drie jaar een eigen onderzoek kunnen uitvoeren.
Het winnende team tijdens de Scenografie Quadriennale 2015 in Praag
17 juli 2015
Met hun project ‘Between Realities’ won mediawetenschapper Merx en haar team de prijs voor het beste tentoonstellingsconcept van curatoren.

Natuurwetenschappen
donderdag 27 augustus 2015 -
Het 19e-eeuwse onderscheid tussen natuur- en geesteswetenschappen is hardnekkig. Kan dit doorbroken worden vanuit het perspectief van 'epistemische deugden'?
Festival Oude Muziek 2015, Eventalks
zaterdag 29 augustus 2015 18:30 -
Iedere avond van het festival een korte, inspirerende presentatie van een wetenschapper of kunstenaar met live muziek van Vox Luminis.
Prof. dr. Bob Becking
woensdag 2 september 2015 10:00 -
Becking geeft zijn afscheidscollege na het symposium 'The Unforeseen Utility of the Useless: The Future of Academic Theology'.
Magic lantern slides
donderdag 3 september 2015 20:00 -
In het kader van 'A Million Pictures', een onderzoeksproject rondom lantaarnplaten, wordt op 3 september een toverlantaarnvoorstelling georganiseerd.