Faculteit Geesteswetenschappen

Laatste nieuws

Congress for Cultural Freedom, Berlin conference, 1960. Wikimedia Commons/Cmacauley
30 april 2015
Harm Langenkamp heeft twee beurzen ontvangen t.b.v. aanvullend onderzoek voor een monografie over muziekpolitiek tijdens de Koude Oorlog.
29 april 2015
Binnenkort verschijnt Tine de Moors nieuwste boek: 'The Dilemma of the Commoners: Understanding the Use of Common Pool Resources in Long-Term Perspective'.
28 april 2015
Frits Broeyer, oud-hoofddocent kerkgeschiedenis, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
 Beatrice de Graaf bij DWDD - dewerelddraaitdoor.vara.nl
28 april 2015
Op 28 april gaven de voorzitters van de Nationale Wetenschapsagenda in De Wereld Draait Door een tussenstand van de ingezonden vragen.
Emeritus prof. dr. Martin van Bruinessen
24 april 2015
De jury kende Van Bruinessen de Sakip Sabanci International Research Award toe voor zijn werk over Koerden en Alevieten.

maandag 4 mei 2015 20:15 -
Tolerantie is de kern van onze nationale identiteit. Maar zijn we nog wel zo ruimdenkend? Over discriminatie in Nederland en de rol van afkomst.
dinsdag 5 mei 2015 -
De panden van de faculteit Geesteswetenschappen zijn in het voorjaar van 2015 op een aantal dagen gesloten.
Beeldhouwwerk "Der moderne Buchdruck" op de Bebelplatz in Berlijn. Foto: Wikimedia Commons
donderdag 7 mei 2015 19:15 -
In de avondcursussen van de reeks 'Bücher lesen und sehen – intermediale Lektüren' verzorgen germanisten van vier universiteiten lezingen.
George Boole (Wikimedia Commons, Open Plaque)
vrijdag 8 mei 2015 13:15 -
De VvL en het Descartes Centre organiseren een symposium over filosoof en wiskundige George Boole.