Faculteit Geesteswetenschappen

Prof. dr. Frits van Oostrom
30 maart 2015
Zowel NRC als ScienceGuide plaatsten de (verkorte) rede van Frits van Oostrom, die hij uitsprak tijdens de Dies Natalis op 26 maart 2015.
Cultuurgeschiedenis van de Middeleeuwen - Rob Meens
26 maart 2015
In dit boek laten Meens en Van Rhijn zien dat de middeleeuwen onterecht worden gekenmerkt als een tijd van stagnatie en primitiviteit.
26 maart 2015
Zeven masters van de faculteit Geesteswetenschappen zijn als beste beoordeeld ten opzichte van vergelijkbare masters in Nederland.
26 maart 2015
In dit boek wordt de taal van jongeren in meertalige, stadse contexten op een linguïstische manier bestudeerd.
Prof. dr. Teun Tieleman
24 maart 2015
Per 1 april 2015 is Teun Tieleman hoogleraar Antieke filosofie en geneeskunde aan de faculteit Geesteswetenschappen.

Ikebana bloemsierkunst. Foto: Peter Lambertz
woensdag 1 april 2015 12:45 -
Peter Lambertz verbleef 17 maanden in Kinshasa en onderzocht de aldaar verguisde Japanse Sekai Kyûseikyô beweging.
Ikebana bloemsierkunst. Foto: Peter Lambertz
woensdag 1 april 2015 15:00 -
Aansluitend op zijn promotie, zal Peter Lambertz tijdens dit symposium spreken over continuïteit en innovatie binnen de Congolese Sekai Kyûseikyô-beweging.
woensdag 1 april 2015 17:00 -
Een interdisciplinair panel bespreekt welke vormen collectief geheugen en cultureel erfgoed moet aannemen in deze tijden van globalisering en digitalisering.
Beeldhouwwerk "Der moderne Buchdruck" op de Bebelplatz in Berlijn. Foto: Wikimedia Commons
donderdag 2 april 2015 19:15 -
In de avondcursussen van de reeks 'Bücher lesen und sehen – intermediale Lektüren' verzorgen germanisten van vier universiteiten lezingen.
vrijdag 3 april 2015 -
De panden van de faculteit Geesteswetenschappen zijn in het voorjaar van 2015 op een aantal dagen gesloten.

Faculteit Geesteswetenschappen