Faculteit Geesteswetenschappen

Laatste nieuws over onderwijs

17 mei 2016
Studenten van de Universiteit Utrecht vertrekken binnenkort naar Washington om hun campagne tegen radicalisering #DareToBeGrey te presenteren.
NSB-ers en kaalgeschoren "moffenmeiden" worden opgebracht door leden van de B.S.(Binnenlandse Strijdkrachten). Bron: Wikimedia Commons/Nationaal Archief, access number 2.24.01.03, inventory number 900-2456
10 mei 2016
De tentoonstelling in het Volksbuurtmuseum over het kaalknippen van vrouwen na de oorlog, komt voort uit de bachelorscriptie van Rianne Oosterom.
Prof. dr. Josine Blok
2 mei 2016
Per 1 juni wordt Blok hoofd van het departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis, voor de periode van een jaar.
RSS

Bachelors en masters

Met ruim twintig bacheloropleidingen en ruim veertig masterprogramma's beslaat het onderwijsaanbod van de faculteit het volle spectrum van de geesteswetenschappen.

Minors

Naast bacheloropleidingen en masterprogramma's biedt de faculteit een groot aantal opleidingsspecifieke en interdisciplinaire minors aan. Ook zijn opleidingen van Geesteswetenschappen betrokken bij de educatieve minor alfa en de educatieve minor gamma van de Universiteit Utrecht.

Honours

Voor ambitieuze studenten van onze bachelors wordt het Humanities Honours Programme aangeboden. Honoursonderwijs is extra uitdagend onderwijs, speciaal voor gemotiveerde en getalenteerde studenten.

Utrecht Summer School

De Utrecht Summer School organiseert voor een internationaal publiek elke zomer een breed en uitdagend cursusaanbod in verschillende wetenschappelijke disciplines. Ook de faculteit Geesteswetenschappen verzorgt ieder jaar meerdere cursussen voor de Utrecht Summer School, bijvoorbeeld op het gebied van taal en cultuur

Onderzoek

Veel universitair docenten verzorgen niet alleen onderwijs maar verrichten ook wetenschappelijk onderzoek. Wilt u hier meer over weten, kijk dan in de rubriek Onderzoek.

Faculteit Geesteswetenschappen