Faculteit Geesteswetenschappen

Op deze pagina vindt u links naar:

 

Bachelors en masters

Met twintig bacheloropleidingen en ruim veertig masterprogramma's beslaat het onderwijsaanbod van de faculteit het volle spectrum van de geesteswetenschappen.

Minors

Naast bacheloropleidingen en masterprogramma's biedt de faculteit een groot aantal opleidingsspecifieke en interdisciplinaire minors aan. Ook zijn opleidingen van Geesteswetenschappen betrokken bij de educatieve minor alfa/gamma van de Universiteit Utrecht.

Honours

Voor ambitieuze studenten van onze bachelors wordt het Humanities Honours Programme aangeboden. Honoursonderwijs is extra uitdagend onderwijs, speciaal voor gemotiveerde en getalenteerde studenten.

Utrecht Summer School

De Utrecht Summer School organiseert voor een internationaal publiek elke zomer een breed en uitdagend cursusaanbod in verschillende wetenschappelijke disciplines. Ook de faculteit Geesteswetenschappen verzorgt ieder jaar meerdere cursussen voor de Utrecht Summer School, bijvoorbeeld op het gebied van taal en cultuur

Laatste nieuws over onderwijs

Sven Dupré
2 juli 2015
Deze nieuwe leerstoel richt zich op kunstproductie en -consumptie en de inbedding daarvan in de kennisgeschiedenis.
Letters © iStockphoto.com/pagadesign
1 juli 2015
Op 27 juni 2015 publiceerde NRC de 'Actiepunten van het groot manifest der Nederlandse taal', over het gebruik van Engels en Nederlands in het hoger onderwijs.
8 juni 2015
Nieuw practicum van 2 blokken geeft studenten meer ruimte om onderzoeksopdrachten uit te voeren.
RSS

Faculteit Geesteswetenschappen