Bijvoet Centrum voor Biomoleculair Onderzoek

Het Bijvoet Centrum van de Universiteit Utrecht bestudeert het leven op het allerkleinste niveau, dat van de moleculen waar het leven uit is opgebouwd. Het centrum doet onderzoek naar de relatie tussen de structuur en de functie van biomoleculen, waaronder eiwitten en lipiden, die een belangrijke rol spelen in biologische processen zoals regulatie, interactie en herkenning. Het Bijvoet Centrum beschikt over geavanceerde faciliteiten voor de analyse van eiwitten en andere biomoleculen en leidt bachelorstudenten, masterstudenten en promovendi op. Meer informatie over het Bijvoet Centrum is hier beschikbaar in het Engels. Hieronder vind u wel een overzicht van recente nieuwsberichten in het Nederlands over de activiteiten van het Bijvoet Centrum.

Bijvoet Centrum voor Biomoleculair Onderzoek
Padualaan 8
3584 CH Utrecht
Science.Bijvoet@uu.nl

9 mei 2019
Algen leggen tot wel 98 procent van de zonne-energie vast. Via massaspectrometrie is nu ontdekt hoe ze dat doen.
Debye Institute for Nanomaterials Science, Debye Visiting Chair, Joanna Aizenberg
3 april 2019
Bioinspired Materials Design Pionier Joanna Aizenberg (Harvard University) is de Debye Visiting Chair in mei 2019.
Felix Kümmerer wint Vliegenthart Scriptieprijs
30 maart 2019
Eervolle vermeldingen voor scripties Biomedische Wetenschappen en Science and Business Management.