Bijvoet Centrum voor Biomoleculair Onderzoek

Het Bijvoet Centrum van de Universiteit Utrecht bestudeert het leven op het allerkleinste niveau, dat van de moleculen waar het leven uit is opgebouwd. Het centrum doet onderzoek naar de relatie tussen de structuur en de functie van biomoleculen, waaronder eiwitten en lipiden, die een belangrijke rol spelen in biologische processen zoals regulatie, interactie en herkenning. Het Bijvoet Centrum beschikt over geavanceerde faciliteiten voor de analyse van eiwitten en andere biomoleculen en leidt bachelorstudenten, masterstudenten en promovendi op. Meer informatie over het Bijvoet Centrum is hier beschikbaar in het Engels, en op onze aparte Bijvoet Center website. Hieronder vind u wel een overzicht van recente nieuwsberichten in het Nederlands over de activiteiten van het Bijvoet Centrum.

Bijvoet Centrum voor Biomoleculair Onderzoek
Padualaan 8
3584 CH Utrecht
Science.Bijvoet@uu.nl

Albert Heck
3 juli 2018
Albert Heck krijgt deze zomer zowel de prestigieuze Sir Hans Krebs Medal als de Thomson Medal Award voor zijn werk in de biochemie en de massaspectometrie.
7 juni 2018
Resistente cellen van een bepaald type kanker verweren zich tegen chemotherapie door hun voedingsstoffen op een andere manier te gebruiken.
30 mei 2018
Piet Gros en Rens Voesenek benoemd tot faculteitshoogleraar Bètawetenschappen

19 november 2018 09:00 - 17:00
On 19 November 2018, the 4th Science for Life conference will take place in the Jaarbeurs Utrecht.