Bijvoet Centrum voor Biomoleculair Onderzoek

Het Bijvoet Centrum van de Universiteit Utrecht bestudeert het leven op het allerkleinste niveau, dat van de moleculen waar het leven uit is opgebouwd. Het centrum doet onderzoek naar de relatie tussen de structuur en de functie van biomoleculen, waaronder eiwitten en lipiden, die een belangrijke rol spelen in biologische processen zoals regulatie, interactie en herkenning. Het Bijvoet Centrum beschikt over geavanceerde faciliteiten voor de analyse van eiwitten en andere biomoleculen en leidt bachelorstudenten, masterstudenten en promovendi op. Meer informatie over het Bijvoet Centrum is hier beschikbaar in het Engels, en op onze aparte Bijvoet Center website. Hieronder vind u wel een overzicht van recente nieuwsberichten in het Nederlands over de activiteiten van het Bijvoet Centrum.

Bijvoet Centrum voor Biomoleculair Onderzoek
Padualaan 8
3584 CH Utrecht
Science.Bijvoet@uu.nl

NWO logo English
17 december 2018
ECHO-subsidies bieden onderzoekers de kans om creatieve, risicovolle ideeën uit te werken, die de kiem kunnen zijn voor onderzoeksthema’s van de toekomst.
12 december 2018
De 3D-opbouw is vastgesteld van het enzym dat ons beschermt tegen zenuwgas, drugs en obesitas. Dat zal productie in het lab eindelijk mogelijk maken.
Glycomics
10 december 2018
In tien chemische stappen in plaats van honderd

7 januari 2019 14:30 - 15:30