Bijvoet Centrum voor Biomoleculair Onderzoek

Het Bijvoet Centrum van de Universiteit Utrecht bestudeert het leven op het allerkleinste niveau, dat van de moleculen waar het leven uit is opgebouwd. Het centrum doet onderzoek naar de relatie tussen de structuur en de functie van biomoleculen, waaronder eiwitten en lipiden, die een belangrijke rol spelen in biologische processen zoals regulatie, interactie en herkenning. Het Bijvoet Centrum beschikt over geavanceerde faciliteiten voor de analyse van eiwitten en andere biomoleculen en leidt bachelorstudenten, masterstudenten en promovendi op. Meer informatie over het Bijvoet Centrum is hier beschikbaar in het Engels, en op onze aparte Bijvoet Center website. Hieronder vind u wel een overzicht van recente nieuwsberichten in het Nederlands over de activiteiten van het Bijvoet Centrum.

Bijvoet Centrum voor Biomoleculair Onderzoek
Padualaan 8
3584 CH Utrecht
Science.Bijvoet@uu.nl

Nieuws

Het C1-complex in 3D (in kleur) zoals het in de natuurlijke omgeving is gebonden aan de antilichamen, vastgelegd met CryoEM en CryoET
15 februari 2018
Piet Gros (UU), Thom Sharp en collega's hebben voor het eerst één van de belangrijke ‘aan-schakelaars’ van ons immuunsysteem in beeld gebracht.
De Escherichia coli
29 januari 2018
Fosforylering van histidine lijkt net zo belangrijk als de andere drie signaleringsroutes in de cel, blijkt uit eerste onderzoek van Utrechtse wetenschappers
Hans Vliegenthart bij de uitreiking van de naar hem vernoemde Scriptieprijs 2016