• Bijvoet Centrum voor Biomoleculair Onderzoek

  Het Bijvoet Centrum van de Universiteit Utrecht bestudeert het leven op het allerkleinste niveau, dat van de moleculen waar het leven uit is opgebouwd. Het centrum doet onderzoek naar de relatie tussen de structuur en de functie van biomoleculen, waaronder eiwitten en lipiden, die een belangrijke rol spelen in biologische processen zoals regulatie, interactie en herkenning. Het Bijvoet Centrum beschikt over geavanceerde faciliteiten voor de analyse van eiwitten en andere biomoleculen en leidt bachelorstudenten, masterstudenten en promovendi op. Meer informatie over het Bijvoet Centrum is hier beschikbaar in het Engels. Hieronder vind u wel een overzicht van recente nieuwsberichten in het Nederlands over de activiteiten van het Bijvoet Centrum.

  Lees meer (Engels)
 • Contact

  Bijvoet Centrum voor Biomoleculair Onderzoek
  Padualaan 8
  3584 CH Utrecht
  Nederland
  Science.Bijvoet@uu.nl
   

 • Nieuws

  • Wallace H. Coulter Award Lectureship voor Albert Heck

   Nieuws
   Biochemicus Albert Heck ontvangt de Wallace H. Coulter Award Lectureship. Hij krijgt het prestigieuze lectoraat voor zijn wetenschappelijke impact en vele doorbraken.
  • Ons afweersysteem is zo uniek als een vingerafdruk of DNA

   Nieuws
   Ieder mens blijkt over een uniek afweersysteem te beschikken. De ontdekking helpen verklaren waarom bijvoorbeeld coronavaccins voor sommigen effectiever zijn dan voor anderen.
  • Spermacel houdt z’n kop erbij

   Nieuws
   Structuren die spermacellen zowel stevig als beweeglijk maken, blijken anders in elkaar te steken dan verwacht. De ontdekking kan het vertrekpunt zijn voor nieuwe behandelingen tegen onvruchtbaarheid.
  RSS Meer nieuws
 • Agenda

  Helaas zijn er momenteel geen evenementen van dit organisatieonderdeel of thema.

  RSS Meer Agenda