Bijvoet Centrum voor Biomoleculair Onderzoek

Het Bijvoet Centrum van de Universiteit Utrecht bestudeert het leven op het allerkleinste niveau, dat van de moleculen waar het leven uit is opgebouwd. Het centrum doet onderzoek naar de relatie tussen de structuur en de functie van biomoleculen, waaronder eiwitten en lipiden, die een belangrijke rol spelen in biologische processen zoals regulatie, interactie en herkenning. Het Bijvoet Centrum beschikt over geavanceerde faciliteiten voor de analyse van eiwitten en andere biomoleculen en leidt bachelorstudenten, masterstudenten en promovendi op. Meer informatie over het Bijvoet Centrum is hier beschikbaar in het Engels, en op onze aparte Bijvoet Center website. Hieronder vind u wel een overzicht van recente nieuwsberichten in het Nederlands over de activiteiten van het Bijvoet Centrum.

Bijvoet Centrum voor Biomoleculair Onderzoek
Padualaan 8
3584 CH Utrecht
Science.Bijvoet@uu.nl

5 november 2018
Nieuwe, snelle en gemakkelijke manier om te zien of veranderingen in het recept of de vorm van de katalysator positief of negatief uitpakken
8 oktober 2018
Het uitschakelen van dit eiwitcomplex leidt ertoe dat het bacterieel membraan niet langer in stand kan blijven, waardoor de bacterie sterft.
Illustratie van het poriëncomplex gevormd door Lipide II en het antimicrobiële peptide nisine
27 september 2018
Geavanceerde nieuwe onderzoeksmethode betekent belangrijke stap vooruit in onderzoek naar antibiotica tegen resistente bacteriën.

19 november 2018 09:00 - 17:00
On 19 November 2018, the 4th Science for Life conference will take place in the Jaarbeurs Utrecht.