Spinozalaureaten Alexander van Oudenaarden en Albert Heck.
16 juni 2017
Albert Heck en Alexander van Oudenaarden ontvangen allebei de Spinozapremie, de hoogste Nederlandse wetenschappelijke onderscheiding.
DNA (blue) in a spindle, the protein ASPM is located at the ‘poles’ (yellow)
24 april 2017
Publicatie in Nature Cell Biology over nieuw moleculair inzicht in de ontwikkelingsstoornis microcephalie
Vlaggen van de Universiteit Utrecht.
21 maart 2017
In twee korte filmpjes vertellen bioloog Mike Boxem en scheikundige Friedrich Förster over het onderzoek waarvoor ze een Vici-subsidie ontvingen
16 maart 2017
Science-publicatie over de oplossing van een ogenschijnlijk eenvoudig systeem dat onderzoekers 10 jaar lang voor een raadsel stelde.
Michiel van de Waterbeemd
28 februari 2017
Proteins@Work neemt nieuwe massaspectrometers in gebruik
Friedrich Forster
20 februari 2017
Friedrich Förster, hoogleraar Cryo-Electron Microscopy, publiceert in Nature Communications.
Sol glas in lood
17 februari 2017
De NWO heeft aan vier Utrechtse onderzoekers anderhalf miljoen euro toegekend. Hiermee kunnen zij een eigen onderzoeksgroep opbouwen.
25 januari 2017
Mohammed Kaplan en Erik Kleyheeg ontvangen een Rubiconsubsidie van NWO om onderzoek in het buitenland te gaan doen.
Friedrich Forster
20 december 2016
Friedrich Förster, sinds kort hoogleraar Cryo-Electron Microscopy aan de Universiteit Utrecht, krijgt de prestigieuze ERC Consolidator-beurs.
Nathaniel Martin
20 december 2016
Farmaceutisch wetenschapper Nathaniel Martin ontvangt een ERC Consolidator Grant voor het bestrijden van antibioticaresistentie
12 december 2016
Dr. Celia Berker (biochemie en celbiologie) en dr.ir. Hester den Ruijter (experimentele cardiologie) zijn verkozen tot lid van de Jonge Akademie van de KNAW
Myeline-zenuwcel verbinding MAG
6 december 2016
Publicatie in Nature Communications van Utrechtse scheikundigen
Cell publication
10 november 2016
Cell publicatie: Onderzoekers zien receptor voor celdeling in actie
10 november 2016
Onderzoekers beschrijven in Nature Communications hoe ze met massaspectrometrie de structuur van erytropoëtine nog nauwkeuriger kunnen bepalen.
8 november 2016
De KNAW daagde wetenschappers uit om te dromen over onderzoeksfaciliteiten die over een of meer decennia kunnen leiden tot wetenschappelijke doorbraken.