NWO logo English
29 januari 2019
NWO financiert een onderzoeksproject waarin Utrechtse en Wageningse onderzoekers samenwerken met het bedrijfsleven.
Dr. Robert de Vries, Universiteit Utrecht
24 januari 2019
De Vries ontvangt de prijs voor zijn belangrijke bijdragen aan het onderzoek naar de receptor-specificiteit van virussen, waaronder het griepvirus.
NWO logo English
17 december 2018
ECHO-subsidies bieden onderzoekers de kans om creatieve, risicovolle ideeën uit te werken, die de kiem kunnen zijn voor onderzoeksthema’s van de toekomst.
12 december 2018
De 3D-opbouw is vastgesteld van het enzym dat ons beschermt tegen zenuwgas, drugs en obesitas. Dat zal productie in het lab eindelijk mogelijk maken.
Glycomics
10 december 2018
In tien chemische stappen in plaats van honderd
5 november 2018
Nieuwe, snelle en gemakkelijke manier om te zien of veranderingen in het recept of de vorm van de katalysator positief of negatief uitpakken
8 oktober 2018
Het uitschakelen van dit eiwitcomplex leidt ertoe dat het bacterieel membraan niet langer in stand kan blijven, waardoor de bacterie sterft.
Illustratie van het poriëncomplex gevormd door Lipide II en het antimicrobiële peptide nisine
27 september 2018
Geavanceerde nieuwe onderzoeksmethode betekent belangrijke stap vooruit in onderzoek naar antibiotica tegen resistente bacteriën.
Debye Annual Lecture 2018, Monika Ritsch-Marte
20 september 2018
De Debye Annual Lecture van 2018 vindt plaats op 18 oktober.
Professor Joshua Coon
18 september 2018
Professor Coon is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoekers op het gebied van Proteomics.
3 september 2018
Albert Heck en Wim Goettsch gaan allebei een Europees samenwerkingsproject leiden, Alexandre Bonvin en Aletta Kraneveld zijn partner in een project
Dr. Robert de Vries, Universiteit Utrecht
3 september 2018
Robert de Vries kreeg een ERC Starting Grant voor onderzoek naar fundamenteel betere vaccins voor een gevaarlijke griepsoort
Albert Heck
3 juli 2018
Albert Heck krijgt deze zomer zowel de prestigieuze Sir Hans Krebs Medal als de Thomson Medal Award voor zijn werk in de biochemie en de massaspectometrie.
7 juni 2018
Resistente cellen van een bepaald type kanker verweren zich tegen chemotherapie door hun voedingsstoffen op een andere manier te gebruiken.
30 mei 2018
Piet Gros en Rens Voesenek benoemd tot faculteitshoogleraar Bètawetenschappen