Debye Institute 30th anniversary
23 oktober 2019
Recap van het 30th Anniversary Symposium van het Debye Instituut voor Nanomaterialen Wetenschap.
9 mei 2019
Algen leggen tot wel 98 procent van de zonne-energie vast. Via massaspectrometrie is nu ontdekt hoe ze dat doen.
Debye Institute for Nanomaterials Science, Debye Visiting Chair, Joanna Aizenberg
3 april 2019
Bioinspired Materials Design Pionier Joanna Aizenberg (Harvard University) is de Debye Visiting Chair in mei 2019.
Felix Kümmerer wint Vliegenthart Scriptieprijs
30 maart 2019
Eervolle vermeldingen voor scripties Biomedische Wetenschappen en Science and Business Management.
6 maart 2019
Een particulier fonds geeft eiwitchemicus Stefan Rüdiger 250.000 euro voor fundamenteel onderzoek aan de ziekte van Huntington.
Glycomics
25 februari 2019
De publicatie over een nieuwe methode om complexe koolhydraten geautomatiseerd te synthetiseren verscheen op 21 februari in Nature Chemistry.
NWO logo English
29 januari 2019
NWO financiert een onderzoeksproject waarin Utrechtse en Wageningse onderzoekers samenwerken met het bedrijfsleven.
Dr. Robert de Vries, Universiteit Utrecht
24 januari 2019
De Vries ontvangt de prijs voor zijn belangrijke bijdragen aan het onderzoek naar de receptor-specificiteit van virussen, waaronder het griepvirus.
NWO logo English
17 december 2018
ECHO-subsidies bieden onderzoekers de kans om creatieve, risicovolle ideeën uit te werken, die de kiem kunnen zijn voor onderzoeksthema’s van de toekomst.
12 december 2018
De 3D-opbouw is vastgesteld van het enzym dat ons beschermt tegen zenuwgas, drugs en obesitas. Dat zal productie in het lab eindelijk mogelijk maken.
Glycomics
10 december 2018
In tien chemische stappen in plaats van honderd
5 november 2018
Nieuwe, snelle en gemakkelijke manier om te zien of veranderingen in het recept of de vorm van de katalysator positief of negatief uitpakken
8 oktober 2018
Het uitschakelen van dit eiwitcomplex leidt ertoe dat het bacterieel membraan niet langer in stand kan blijven, waardoor de bacterie sterft.
Illustratie van het poriëncomplex gevormd door Lipide II en het antimicrobiële peptide nisine
27 september 2018
Geavanceerde nieuwe onderzoeksmethode betekent belangrijke stap vooruit in onderzoek naar antibiotica tegen resistente bacteriën.
Debye Annual Lecture 2018, Monika Ritsch-Marte
20 september 2018
De Debye Annual Lecture van 2018 vindt plaats op 18 oktober.