Carrièreperspectieven

Academische en professionele kennis en vaardigheden

De vraagstukken waarmee onderzoekers, politici, bestuurders en publieke managers geconfronteerd worden, staan centraal in de opdrachten binnen de verschillende cursussen. Via die opdrachten werk je aan de ontwikkeling van competenties die voor je toekomstige beroepspraktijk van belang zijn.
In dit masterprogramma besteden we direct vanaf de eerste week op cursusniveau aandacht aan academische en professionele vaardigheden. In specifieke vaardighedencursussen verwerf je specifieke beleids-, advies-, en managementvaardigheden. In de afstudeerfase tenslotte krijg je de ruimte om jouw eigen profiel verder uit te diepen, waarbij het mogelijk is direct aan te sluiten bij de onderzoeksthema’s en -projecten waarbij de docenten betrokken zijn. Gedurende het masterjaar besteed je verder aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Wij willen je niet alleen opleiden tot professional maar ook begeleiden en coachen naar de start van je loopbaan.

Mogelijke carrièrepaden

Na afronding van je master, kun je bij een overheidsorganisatie aan de slag - van gemeenten tot ‘Brussel’ -, bij ziekenhuizen en onderwijsinstellingen, advies- en onderzoeksbureaus voor de publieke sector. Gezien de verwevenheid tussen overheid en markt hebben steeds meer (internationale) bedrijven behoefte aan professionals die expertise bezitten op het gebied van beleid en governance. Ook daar zou je aan de slag kunnen.

Naar de arbeidsmarkt

Als afgestudeerde van het masterprogramma Bestuur en beleid kun je aan de volgende beroepen denken:

Alumni

Benieuwd naar waar onze alumni werken? Bekijk de LinkedIn-profielen van enkele afgestudeerde studenten Bestuur en Beleid.

Hulp bij arbeidsmarktoriëntatie

Veel studenten leggen al tijdens hun studie contact met hun toekomstige werkgever, bijvoorbeeld tijdens een stage, beroepenmarkt of door een (scriptie-) onderzoek uit te voeren in opdracht van een organisatie of bedrijf. Hierin probeert de opleiding zoveel mogelijk te faciliteren. De opleiding heeft goede banden met de beroepspraktijk en beschikt over een uitgebreid netwerk, onder andere met studenten uit het onderwijs voor professionals.

Career Officer

De opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap heeft haar eigen Career Officer. Je kunt bij haar terecht voor een loopbaanadviesgesprek, CV- en LinkedIn check, begeleiding bij sollicitaties, vragen over alumni/relaties van de opleiding, voor trainingen en voor andere vragen met betrekking tot de arbeidsmarkt.

UU Career Services

Career Services van de Universiteit Utrecht helpt je om je voor te bereiden op je carrière met activiteiten binnen en buiten je opleiding. Vier thema’s staan daarbij centraal: ontdek je talenten, kijk naar de mogelijkheden, leg contacten en ontwikkel je professionele vaardigheden. Voor elk van deze thema’s biedt Career Services ondersteuning met trainingen, tests, advies en meer.