Onderzoek

De Universiteit Utrecht is een internationaal vooraanstaande researchuniversiteit die fundamenteel en toegepast onderzoek verricht binnen een breed scala van wetenschapsgebieden. Met de onderzoeksthema’s Sustainability, Life Sciences, Institutions en Dynamics of Youth, draagt de universiteit bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, zoals klimaatverandering, infectieziekten, sociale cohesie en veiligheid.

Vertraging promotietraject
Alles over promoveren
Gerard 't Hooft
Nobelprijswinnaar Gerard 't Hooft

Nieuws

België, Luxemburg, Nederland, Frankrijk, West-Duitsland en Italië waren de oprichters van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal - Wikimedia Commons/Immanuel Giel
22 mei 2015
"Om vooruit te kunnen kijken, moeten we ons verdiepen in de morele basis onder het geluk van het naoorlogse Europa," aldus Segers.
Prof. dr. Karl Kügle
22 mei 2015
Musicoloog Karl Kügle en zijn team gaan de rol van muziek in laatmiddeleeuwse hofculturen onderzoeken op Europese schaal.
© iStockphoto.com/Gianluca68
22 mei 2015
Beatrice de Graaf en Daan Weggemans concluderen dat de reïntegratie van ex-gedetineerden wegens jihadisme vaak niet soepel verloopt.

Pagina's

RSS

Agenda

Academiegebouw van de Universiteit Utrecht
26 mei 2015 12:45 -
Promotie van Nikmah Idris
26 mei 2015 14:30 -
De longkankerepidemie in de Chinese regio’s Xuanwei en Fuyuan worden in verband gebracht met het huishoudelijk gebruik van lokaal gewonnen ‘smoky’ steenkool.
Academiegebouw van de Universiteit Utrecht
26 mei 2015 16:15 -
Promotie van Paula Koekkoek

Pagina's

RSS

Onderzoek