Onderzoek

De Universiteit Utrecht is een internationaal vooraanstaande researchuniversiteit die fundamenteel en toegepast onderzoek verricht binnen een breed scala van wetenschapsgebieden. Met de onderzoeksthema’s Sustainability, Life Sciences, Institutions en Dynamics of Youth, draagt de universiteit bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, zoals klimaatverandering, infectieziekten, sociale cohesie en veiligheid.

Vertraging promotietraject
Alles over promoveren
Gerard 't Hooft
Nobelprijswinnaar Gerard 't Hooft

Nieuws

Johan Jeuring
29 januari 2015
Een aan de Universiteit Utrecht ontwikkelde ‘serious game’ helpt zorgprofessionals effectiever te communiceren met mensen met complexe problemen.
28 januari 2015
Sem de Maagt (Universiteit Utrecht) en Fleur Jongepier (Radboud Universiteit Nijmegen) dagen de Kamer uit de Wetenschapsvisie dieper en concreter te maken.
28 januari 2015
In het boek 'Playful Identities' onderzoeken o.a. Michiel de Lange, René Glas en Joost Raessens hoe gebruikers digitale media inzetten in identiteitsvorming.

Pagina's

RSS

Agenda

28 januari 2015 09:30 -
Een THATcamp is een informele conferentie waarin de nadruk ligt op het delen van praktische IT-toepassingen in de geesteswetenschappen.
Academiegebouw Universiteit Utrecht
29 januari 2015 10:30 -
Eimear Murphy onderzocht nieuwe methoden om emotie bij dieren te bestuderen.
Academiegebouw van de Universiteit Utrecht
29 januari 2015 12:45 -
Promotie van Max Overgoor

Pagina's

RSS

Onderzoek