Onderzoek

De Universiteit Utrecht is een internationaal vooraanstaande researchuniversiteit die fundamenteel en toegepast onderzoek verricht binnen een breed scala van wetenschapsgebieden. Met de onderzoeksthema’s Sustainability, Life Sciences, Institutions en Dynamics of Youth draagt de universiteit bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, zoals klimaatverandering, infectieziekten, sociale cohesie en veiligheid.

Prof. dr. Beatrice de Graaf
ERC Grant winnaars
Bekijk al ons onderzoek

Nieuws

© iStockphoto.com/jesadaphorn
3 september 2015
Naar aanleiding van haar promotie op 4 september was taalwetenschapper Pinget op 1 september te horen in het BNR-radioprogramma Spitsuur.
Jesse Küpers, Iko Koevoets en Sjon Hartman,
3 september 2015
Jesse Küpers, Iko Koevoets en Sjon Hartman haalden drie van de vier beschikbare promotieplaatsen binnen van een NWO-ALW programma.
Syrische vluchtelingen - Foto: Wikimedia Commons/Trocaire
2 september 2015
In de uitzending van 31 augustus ging het gesprek o.a. over de voortrekkersrol die Angela Merkel neemt op zoek naar oplossingen voor het vluchtelingenprobleem.

Pagina's

RSS

Agenda

Academiegebouw van de Universiteit Utrecht
7 september 2015 12:45 -
Promotie van Kerstin Schneeberger
Prof. dr. Ellen Gerrits
7 september 2015 16:15 -
In haar oratie op 7 september pleit Ellen Gerrits voor meer wetenschappelijk onderzoek naar de evidentie van logopedische interventies.
8 september 2015 10:30 -
Ana Gracanin onderzocht verschillende stoffen die vermoedelijk betrokken zijn bij het ontstaan van hormoon-afhankelijke borstkanker bij honden.

Pagina's

RSS
Future Food

Onderzoek