Onderzoek

De Universiteit Utrecht is een internationaal vooraanstaande researchuniversiteit die fundamenteel en toegepast onderzoek verricht binnen een breed scala van wetenschapsgebieden. Met de onderzoeksthema’s Sustainability, Life Sciences, Institutions en Dynamics of Youth, draagt de universiteit bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, zoals klimaatverandering, infectieziekten, sociale cohesie en veiligheid.

Vertraging promotietraject
Alles over promoveren
Gerard 't Hooft
Nobelprijswinnaar Gerard 't Hooft

Nieuws

28 januari 2015
In het boek 'Playful Identities' onderzoeken o.a. Michiel de Lange, René Glas en Joost Raessens hoe gebruikers digitale media inzetten in identiteitsvorming.
Prof. dr. Beatrice de Graaf
26 januari 2015
Beatrice de Graaf: "De agenda moet de ruimte blijven bieden aan verbeelding en aan creatieve dwarsdenkers."
Beatrice de Graaf
23 januari 2015
In het Reformatorisch Dagblad liet Beatrice de Graaf zich kritisch uit over de drang van veiligheidsdiensten om zo veel mogelijk data te verzamelen.

Pagina's

RSS

Agenda

28 januari 2015 09:30 -
Een THATcamp is een informele conferentie waarin de nadruk ligt op het delen van praktische IT-toepassingen in de geesteswetenschappen.
Globe in hand
28 januari 2015 12:45 -
Onderzoek naar de Noord-Afrikaanse koolstofschalies door Mohamed Elkelani van de Faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht.
28 januari 2015 14:30 -
Promotie van Al Jupri aan de Universiteit Utrecht, faculteit Bètawetenschappen. The use of applets to improve Indonesian student performance in algebra

Pagina's

RSS

Onderzoek