Onderzoek

De Universiteit Utrecht is een internationaal vooraanstaande researchuniversiteit die fundamenteel en toegepast onderzoek verricht binnen een breed scala van wetenschapsgebieden. Met de onderzoeksthema’s Sustainability, Life Sciences, Institutions for Open Societies en Dynamics of Youth draagt de universiteit bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, zoals klimaatverandering, infectieziekten, sociale cohesie en veiligheid.

Prof. dr. Beatrice de Graaf
Interviews met ERC Grant winnaars

ERC-Grant winnaars van de Universiteit Utrecht doen grensverleggend onderzoek. Zij vertellen er hier over.

Een breed scala aan onderzoek aan de Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht heeft een breed en gevarieerd scala aan onderzoeksgebieden.

Promoveren
Promoveren aan de Universiteit Utrecht

Promovendi leveren een belangrijke bijdrage aan het onderzoek van de Universiteit Utrecht. Ieder jaar ronden ruim vijfhonderd Utrechtse promovendi hun onderzoek af.

Nieuws

25 november 2015
Pieter Bruijnincx (Scheikunde) is gevraagd om toe te treden tot De Jonge Akademie.
24 november 2015
Afgelopen zaterdag verscheen er een uitgebreid artikel over de klimaatproblemen in Bangladesh. Hier wordt ook een project uit Future Deltas genoemd.
Achttiende-eeuwse Surinaamse erotische liedtekst
23 november 2015
Taalwetenschapper Margot van den Berg werkte mee aan transcriptie en vertaling van pikant 18e-eeuws lied in het Sranantongo.

Pagina's

RSS

Agenda

Academiegebouw van de Universiteit Utrecht
25 november 2015 10:30 -
Promovenda Alis Rodríguez Manso presenteert in haar proefschrift de eerste metingen van de balansfunctie bij p-Pb botsingen in de ALICE detector van de LHC.
25 november 2015 12:45 -
Leo Pruijt ontwikkelde tijdens zijn promotieonderzoek ondersteunende instrumenten en tools voor IT-architecten, om de effectiviteit van hun werk te verhogen.
25 november 2015 14:30 -
Promovenda Nina Elbers beschrijft in haar proefschrift de resultaten van experimenten waarin olie, water en colloïden samenkomen.

Pagina's

RSS
Future Food

Onderzoek