De executive master Management van publieke vraagstukken (MPV) is een officieel geaccrediteerd Master of Science-programma (MSc). Dit masterprogramma is speciaal ontwikkeld voor managers in organisaties met een publieke functie. Persoonlijke begeleiding is een belangrijk kenmerk van deze master.

Dit programma wordt op dit moment herzien. Meer informatie over de toekomst van dit programma volgt nog.

Nr. 1
Universiteit van Nederland
Shanghai Ranking 2021

Uitdagingen in publieke organisaties herkennen en vertalen

Organisaties met een publieke functie, bijvoorbeeld in de non-profit sector, zijn continu in beweging door maatschappelijke, economische en politieke ontwikkelingen. Dit zorgt voor spanningsvelden, paradoxen en dilemma’s. 

In dit masterprogramma leer je als professional om uitdagingen van organisaties met een publieke functie te herkennen en te vertalen naar betekenisvolle veranderaanpakken. Je leert daarbij de complexiteit, ambiguïteit en onzekerheden te hanteren die met deze uitdagingen gepaard gaan.

Doelgroep

Deze executive master is bedoeld voor ervaren leidinggevenden (bestuurders, directeuren en managers), (senior)beleidsmedewerkers en adviseurs. De master sluit goed aan bij de leerbehoeften van leidinggevenden die:

  • hun managementfunctie willen verdiepen en verbreden;
  • op het punt staan een overstap te maken naar een positie op leidinggevend strategisch niveau;
  • de balans van hun loopbaan willen opmaken. 

Modules

Het masterprogramma heeft een flexibele modulaire opzet. Je kunt zelf bepalen wanneer je start en in welke volgorde je de onderdelen volgt. De master bestaat uit zes modules, gevolgd door een afstudeeronderzoek:

  • Ontwikkelingen in het publiek domein
  • Managen van publieke vraagstukken
  • Leiderschap in perspectief
  • Organiseren om te presteren
  • Innoveren en veranderen
  • Onderzoekslab
Lees meer over het studieprogramma
Houd mij op de hoogte

Kleinschalig onderwijs

Het programma Management van publieke vraagstukken is kleinschalig, met kleine groepen studenten. Er is volop persoonlijke aandacht en begeleiding, in het bijzonder van en door de programmacoördinator, die zorgt voor koppeling van de praktijk aan academische competenties en die het individuele leerproces en het groepsproces faciliteert. De basis van het programma kent een lange traditie van ruim 25 jaar.

Studeren naast het werk

Individuele leerdoelen, collectief leren, kleinschaligheid, betrokkenheid, zelfinzicht én zelfreflectie. Dat zijn de elementen waarmee de executive & masterprogramma’s van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie en het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap zich onderscheiden. En daarin koppelen wij je persoonlijke werkervaring aan ons academische onderwijs.

Internationale toppositie

De Universiteit Utrecht wordt internationaal erkend als toonaangevende onderzoeksuniversiteit. Volgens de ranglijst van beste universiteiten, recent gepubliceerd door de Shanghai Jiao Tong University for Higher Education, zijn we nummer 1 in Nederland. Wereldwijd bekleedt de Universiteit Utrecht de 50ste positie.

Sinds 2009 is de Universiteit Utrecht de beste Nederlandse universiteit in deze Shanghai ranking. De rangorde is gebaseerd op meest geciteerde wetenschappers, het aantal gepubliceerde artikelen in Nature & Science, de kwaliteit van de opleidingen en het en het aantal Nobelprijswinnaars.

Uitstekende faciliteiten

Als student kun je gebruikmaken van de uitstekende studievoorzieningen van de faculteit, waaronder de moderne universiteitsbibliotheek in de binnenstad. Je hebt zowel in de bibliotheek als vanuit je werkplek toegang tot Nederlandse en buitenlandse wetenschappelijke publicaties. Ook heb je een ruime keuze aan databanken die toegang geven tot wetenschappelijke artikelen, wetgeving en jurisprudentie.

Aanmelden voor deze master

Management van publieke vraagstukken is een selectieve master. Wil je weten of je in aanmerking komt voor dit programma? 

Bekijk de toelatingseisen

Aanbod executive masters

Bekijk ook de andere executive masters van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie en het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap:

In het kort

Diploma: 
Bestuurs- en organisatiewetenschap
Voertaal: 
Nederlands
Studievorm: 
Deeltijd
Studieduur: 
1 jaar (deeltijd), 2 jaar (deeltijd)
Deadline: 

Let op: ons executive onderwijs is niet-bekostigd onderwijs en wordt dus niet gefinancierd door de overheid. Voor professionals geldt voor dit masterprogramma het tarief van € 29.950. De onderstaande link ('Meer informatie over collegegeld') verwijst naar de tarieven voor bekostigd onderwijs.

Collegegeld: 
Totaal bedrag: € 29.950

Meer informatie over collegegeld
Croho code: 
75057
Accreditatie: 
Geaccrediteerd door NVAO
Faculteit: 
Recht, Economie, Bestuur en Organisatie
Graduate school: 
Law, Economics and Governance