Public Outreach 2020

01-11-2020 De ordenende levensprocessen achter onze gezondheid Webinar door Corné Pieterse, Plant-Microbe Interactions. Webinar door BD/Demeter met Corné Pieterse. Dankzij onderzoeksresultaten van de laatste jaren is het inzicht gegroeid over de belangrijke rol van alle bacteriën, virussen en gisten die in en op ons lichaam zitten. Ons microbioom heeft een relatie met ons voedsel en onze vitaliteit.

01-11-2020 Partnership between microbiome and potatoes Lezing door Roeland Berendsen, Plant-Microbe Interactions. Lezing tijdens HZPC potato days door Roeland Berendsen.

01-10-2020 Bodemleven (microbioom) en plantgezondheid Webinar door Corné Pieterse, Plant-Microbe Interactions.. Webinar BD/Demeter Aan bod komt het onderzoek van hoogleraar plantmicrobe interacties, prof. dr. Corné Pieterse UvU naar het microbioom van de bodems en van de interactie tussen micro-organismen met de plant. Pieterse gaat in op wat dat betekent voor de wijze van veredeling en daaraan gekoppeld de humane weerstand en gezondheid.

01-06-2020 Plantgezondheid Artikel door Corné Pieterse, Plant-Microbe Interactions. Populair wetenschappelijke publicatie/boekje met bijdrage van Corné Pieterse. Planten worden constant bedreigd door hun omgeving en kunnen net als mensen, geïnfecteerd raken door virussen, bacteriën, schimmels, en oömyceten. Ook veel aaltjes en insecten parasiteren op planten en gebruiken ze als voedselbron. Door deze plantenbelagers verliezen boeren gemiddeld zo’n 30% van hun oogst. Dit is een probleem, want gezonde gewassen helpen honger uit te bannen en stimuleren de economie.

01-05-2020 Samen op zoek naar de oorzaken van de verschillen in vitaliteit Artikel met Roeland Berendsen, Plant-Microbe Interactions. Artikel met Roeland Berendsen in HZPC over het Flight to vitality project in Ruggespraak.

01-04-2020 Partnership between microbiome and potatoes Artikel met Roeland Berendsen, Plant-Microbe Interactions – Artikel met Roeland Berendsen in Down to Earth magazine. Ze zijn zo klein dat je ze met het blote oog niet kunt zien. Maar ze zorgen voor de grootse verbeteringen in bouw, landbouw en industrie. Onderzoekers en ontwerpers experimenteren volop met microben: van levende baksteen tot sterkere plant.

01-04-2020 Warmer temperatures could play havoc with crops Artikel met Saskia van Wees, Plant-Microbe Interactions. Artikel in The Economist met Saskia van Wees. There is a risk that climate change will make some plant infections more common in all climatic zones, perhaps catastrophically so. To fend off this danger, seed companies and botanists need to band together to stockpile a genetic arsenal before it is too late.

01-03-2020 Future Food Breakthrough meeting Meeting met Ronnie de Jonge en Guido van den Ackerveken, Plant-Microbe Interactions. Ronnie de Jonge en Guido van den Ackerveken zijn aanwezig tijdens de Future Food Breakthrough meeting in Tivoli, Utrecht.

01-01-2020 Plantenziektes bestrijden met computerprogramma's Interview met Guido van den Ackerveken, Plant-Microbe Interactions. Interview met Guido van den Ackerveken op nemokennislink.nl. NEMO Kennislink spreekt in een serie met drie verschillende onderzoekers over de invloed van bioinformatica op hun vakgebied

01-01-2020 Plantenziektes bestrijden met computerprogramma’s Interview met Guido van den Ackerveken, Plant-Microbe Interactions. Interview met Guido van den Ackerveken op Nemokennislink.nl. Bioinformatica is een grote tak van wetenschap, maar wat is het nu precies, en waarom is het zo belangrijk?