UGlobe student public engagement fellows gezocht!

De UGlobe Cafés
Sinds 2017 organiseren het Utrecht Centre for Global Challenges (UGlobe) en TivoliVredenburg de succesvolle UGlobe Cafés. Doel van deze cafés is om academische perspectieven op de actualiteit, belicht vanuit een mondiaal perspectief, bij een breder publiek in Nederland onder de aandacht te brengen. De thema’s mensenrechten, conflict en veiligheid, duurzaamheid en gelijkheid staan daarbij centraal.

De programma’s worden georganiseerd in een zogenoemde café-setting setting in TivoliVredenburg ,waarbij (korte) lezingen, interviews, panel discussies of andere vormen van interactieve presentaties worden afgewisseld, soms ook online of een hybride vorm.

Gasten zijn vaak UU academici in combinatie met politici, burgers, experts, en anderen, uit Nederland en daarbuiten. De doelgroep is de Nederlandse samenleving in brede, en inclusieve, zin. Eerdere UGlobe Cafés gingen bijvoorbeeld over MH17-proces, de wereldwijde protestgolf en de politieke situatie in Italië.

De studenten redactie
De UGlobe Cafés krijgen vorm onder leiding van een studentenredactie bestaande uit UGlobe student public engagement fellows. De Fellows zijn verantwoordelijk voor het bedenken van het programma en het uitnodigen van sprekers. Ze werken daarbij samen met het UGlobe en TivoliVredenburg team.

Unieke kans
Deze ervaring biedt studenten een unieke kans om:

·        In dialoog te gaan met een breed publiek rondom actualiteiten die zij belangrijk vinden.  
·        Samen te werken met een professioneel en interdisciplinair team van mede student fellows, van UGlobe en TivoliVredenburg, en met interessante gasten uit Nederland en daarbuiten.
·        Academische kennis in praktijk te brengen, en mondiale perspectieven lokaal relevant te maken.
·        Public engagement en gerelateerde vaardigheden te ontwikkelen die mogelijk in latere werkzaamheden van pas kunnen komen.

Zoeken wij jou?
Voor de organisatie van een nieuwe reeks UGlobe Cafés zijn we op zoek naar een multidisciplinaire groep enthousiaste studenten die het leuk vinden om plaats te nemen in de redactie. Taken zullen onder andere bestaan uit:

·        Meedenken over het programma
·        Sprekers uitnodigen
·        Relevant video- en fotomateriaal verzamelen
·        Achtergrond research doen
·        Een briefing voor de presentator schrijven

Wat vragen we?
-        Een actieve inzet en promotie van de UGlobe Cafés in je eigen netwerk
-        Uitstekende beheersing dan wel voldoende kennis van Nederlands en Engels in woord en geschrift
-        Een tijdsinvestering van ongeveer 2 uur per week op vrijwillige basis
-        Beschikbaarheid tot het einde van het collegejaar (juli 2021)

Vanwege het coronavirus is het mogelijk dat de cafés op een andere manier vorm krijgen. Het streven blijft om zo veel mogelijk fysiek te organiseren, maar dit kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met een online livestream.    

Enthousiast? Stuur dan een mailtje naar UGlobe-events@uu.nl met je CV en een korte motivatie (max 250 woorden) waarin je toelicht waarom jij de geschikte kandidaat bent. Aanmelden kan tot en met 23 november 2020.