Let op

Deze opleiding is alleen in het Engels te volgen.

Lees meer op de Engelstalige website

Heb je altijd al je Engels willen perfectioneren en je willen verdiepen in één of meer Engelstalige culturen? Dan is de opleiding English Language and Culture écht iets voor jou!

ervaar
studeren in het buitenland
maak écht kennis met de taal & cultuur
keuze
kies voor breed of specialistisch
creëer je eigen studiepad
Onze studenten beantwoorden ál jouw vragen!

Engels: een wereldtaal

Bijna een miljard mensen gebruiken Engels in hun dagelijkse communicatie. Ongeveer 400 miljoen daarvan spreken Engels als moedertaal. Het Engels is kortom een wereldtaal. Een goed begrip van de taal, geschiedenis en diverse culturen van het Engels opent de deur naar allerlei vormen van mondiale samenwerking.

Ervaar de opleiding

Wat ga je leren?

Een perfecte beheersing van het geschreven en gesproken Engels is één doel, maar binnen deze opleiding leer je ook hoe kinderen en volwassenen op verschillende manieren het Engels onder de knie krijgen, hoe en waarom het Engels zich op een bepaalde manier heeft ontwikkeld en hoe het op verschillende manieren wordt gebruikt, afhankelijk van bijvoorbeeld geografische locatie, gender, of identiteit. Je vergroot je wereld door uitdagende literatuur te bestuderen. Het Engels is immers de taal van wereldberoemde auteurs uit heden en verleden. Je bestudeert Engelstalige culturen en de wisselwerking tussen sociale en politieke ontwikkelingen en de Engelse taal en Engelstalige literatuur.

Naar het studieprogramma

In het kort

Diploma: 
BA (Bachelor of Arts)
Voertaal: 
Engels
Studievorm: 
Voltijd
Studieduur: 
3 jaar
Start: 
September
Collegegeld: 
Nederlandse en andere EU/EEA studenten (wettelijk tarief – voltijd 2024-2025): € 2.530

Instellingstarief 2024-2025: € 11.333 (EU), € 12.598 (niet-EU)

Meer informatie over collegegeld
Toelating: 
Matching
Croho code: 
50290