De bacheloropleiding Engelse taal en cultuur biedt het programma per september 2019 volledig in het Engels aan. De Engelstalige website vind je op www.uu.nl/bachelors/en/english-language-and-culture.

Wereldtaal

Bijna een miljard mensen op aarde gebruiken het Engels in hun dagelijkse communicatie. Ongeveer 400 miljoen daarvan spreken het Engels als moedertaal, van het Verenigd Koninkrijk tot Australië, van Zuid-Afrika tot Alaska. Engels is een wereldtaal. En als je ook maar enigszins mee wilt doen in de maatschappij, wil je die taal kunnen spreken en lezen.

Maar ik kan al Engels spreken

Veel scholieren denken dat ze al Engels kunnen spreken. Maar jij niet. Jij weet dat er nog heel wat te leren valt. En Engels studeren betekent ook onderzoeken hoe de taal eigenlijk in elkaar zit en hoe mensen hem leren en verschillende versies ervan gebruiken. Bovendien is de opleiding Engels meer dan taal. Je maakt uitgebreid kennis met de Engelse cultuur. Die van Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, maar ook van Ierland, Australië en Zuid-Afrika.

Les van Jane Austen en Charles Dickens 

Tijdens je studie gaat er geen dag voorbij waarop je niet een nieuw Engels woord leert. In Utrecht leer je de taal onder meer door het lezen van grote schrijvers. Dus niet alleen aan de hand van grammatica. Je bestudeert de invloeden van sociale en politieke ontwikkelingen. Deze fusie tussen taal, literatuur en cultuur maakt het leren van het Engels niet gemakkelijker, maar wel een stuk interessanter. 

  • Fleur Kronenberg, student Engelse taal en cultuur
    "English isn’t a programme that will have you in the library 24/7 and that’s what makes it so great."
  • Marcel Withoos studeerde Engelse taal en cultuur
    "I can be writing a press release about a new beer bottle one day and giving interviews about a new medicine the next."

Samenvatting

Vorm:
Voltijd
Voertaal:
  • Engels
  • Nederlands
Tijdsduur:
3 jaar
Studiepunten:
180
Begin:
September
Collegegeld:
  • Nederlandse en andere EU/EEA studenten (wettelijk tarief – voltijd 2022-2023): € 2.209
  • Instellingstarief 2022-2023: € 9.895 (EU), € 11.000 (niet-EU)
Aangeboden door:
Geesteswetenschappen
Titulatuur: Dit bachelorprogramma is officieel geregistreerd onder de opleidingsnaam
BA (Bachelor of Arts)
Croho-code:
50290